Catalunya Diari

Un professor adverteix sobre els «spinners» i la falta de concentració que generen

Els creadors dels «spinners» assenyalen que són beneficiosos per a nens hiperactius

Els «spinners» estan causant furor a tot el món. | Facebook

Si tens fills o passes molt de temps amb nens ja hauràs notat que des de fa uns mesos hi ha una nova moda que ha causat sensació entre els menors. Es tracta dels «spinners», una peça que uneix tres cèrcols i que, quan se li dona un cop, gira sense parar, captant sense remei l'atenció dels més petits. Alguns professors ja alerten que molts alumnes porten els «spinners» a classe i es distreuen dels seus deures. Un d'aquests professors és Víctor García Fernandez, que ha compartit un missatge a Facebook que no ha trigat a fer-se viral. El text ja té més de 17.000 comparticions i més de 6.000 «m'agrada». A continuació el reproduïm de manera íntegra:

«La fi de curs de l'any 2017 ja passarà a la història com aquell en què els mestres van intentar fer classe mentre els nens donaven voltes i voltes al seu «spinner», com si es tractés d'un grup de desintoxicació d'alguna substància. Aparentment no té cap maldat i clar, quan et diuen amb veu de científic: «és una joguina creada per calmar l'ansietat dels nens hiperactius», un pensa que si els prohibeix, quedarà com un ogre insensible que no deixa que els nens calmin la seva ansietat.

La veritat és que desconeixia que el 100% de l'alumnat del meu centre tinguessin problemes d'ansietat o d'hiperactivitat, jo pensava que només n'hi havia diagnosticats uns quants i, com tothom sap, cada cas és discutible. El que sí que tinc clar és que estem davant la generació de la sobreestimulació, del no permetre que el nen s'avorreixi un instant, de nens que quan mengen a casa a més escolten música amb els seus cascos, amb la mà lliure juguen amb el mòbil, tot això davant de la televisió mentre la seva mare els pregunta ... Què tal a l'escola? En un exercici de malabarisme mental que tinc els meus dubtes sobre si és bo per al desenvolupament d'un menor, tot i que collonut per al desenvolupament econòmic de l'última novetat viral.

Sembla que, a més de tenir una ansietat irrefrenable, les noves generacions són superdotades, capaços de gaudir de la bona música, girs i compassos, mentre descobreixen la millor forma de passar al següent nivell del joc de torn, al mateix temps que assaboreixen i intueixen que en el menjar d'aquest dia hi havia un ingredient nou, mentre de cua d'ull analitzen a la tele la situació política del país, tot això just abans d'elaborar un discurs propi amb el més destacat del viscut, sentit i après durant el matí a l'escola.

Really?

Avui els meus alumnes em preguntaven ...

- Com ets tan creatiu?

- Perquè amb la vostra edat cada vegada que m'avorria, no em posaven cap aparell a la mà.

- Els he contestat.

Els meus companys i mestres saben que no hi havia al poble cap nen més nerviós que jo, cada matí dedicava temps a les ungles, llapis, bolis, mentre amb la cama condemnava al meu company del costat a un petit sisme continu. Però a poc a poc vaig començar a focalitzar els meus nervis, vaig començar a dibuixar per relaxar-me, a ballar o gaudir la música que li robava a la meva germana.

Ara tinc clar que els grans pensadors de la història, Einstein, Newton, Steve Jobs o qualsevol d'aquestes persones a qui admirem, no són més llestes que els altres, no tenen un cervell superdotat, no són inabastables, és molt més fàcil. Simplement focalitzaven millor la seva atenció, es concentraven en una única cosa fins que ho acabaven, simplement, no se'ls n'anava el sant al cel.

Pel que em pregunto ... De debò els estem fent algun favor permetent que estiguin en mil coses alhora? Crec sincerament que hauríem de deixar de desenvolupar el consumisme a canvi de desenvolupar la ment de les futures generacions».


Comentaris

envia el comentari