Catalunya Diari

Una àmplia majoria aprova el pressupost de la Paeria per al 2014

Una à mplia majoria aprova el pressupost de la Paeria per al 2014| Redacció - Fotografia: Ajuntament de LleidaEn aquest sentit, l'aprovació dels pressupostos municipals per a l'any vinent és el resultat de l'acord que van anunciar l’alcalde de Lleida, Àngel Ros, i el cap de l’oposició, Joan Ramon Zaballos, gràcies al qual Convergència i Unió ha votat afirmativament als pressupostos 2014. De fet, aquest acord amplia el compromís específic en matèria d’ocupació a què ja havien arribat tots dos grups aquesta darrera setmana, que permet ampliar en mig milió d’euros l’impuls al foment de l’ocupació, i abasta ara el conjunt dels comptes municipals de l’any vinent.

Ros ha destacat que és un acord fruit de la responsabilitat, per al bé de la ciutat, i no per una necessitat d'assegurar la governabilitat. "Així, Ros ha posat de relleu que aquest és el pressupost que rep una majoria més àmplia des dels anys 1983 i 1984, quan es van aprovar per unanimitat".

800.000 € a Urbanisme, Promoció Econòmica, Educació, Cultura i àmbit social
Per mitjà del compromís a què han arribat tots dos grups, es fixa que es dedicaran els recursos que resultin de les previsions d’economies en l’execució del pressupost 2014 (estalvi, liquidació de pressupost i fons de contigència) als següents àmbits fins a un màxim de 800.000 euros:
- Àmbit d’urbanisme: 200.000 euros.
- Àmbit de Promoció Econòmica, Comercial i Turística: 200.000 euros.
- Àmbit Social i del Tercer Sector: 200.000 euros.
- Àmbit d’Educació i Cultura: 200.000 euros.

L’acord estableix també que es constituirà una comissió de seguiment mensual per articular la gestió dels compromisos assolits en aquest acord. Aquest acord complementa el compromís adquirit entre l’equip de govern i el grup de Convergència i Unió aquesta mateixa setmana per establir l’estratègia local integrada que busca la complicitat d’agents socials i econòmics de la ciutat perquè, posant-hi les eines, es creïn llocs de treball. L’acord assolit entre l’equip de govern i CiU permet que la xifra total destinada al foment de l’ocupació, la inserció laboral i la generació de treball arribi als 4,2 milions d’euros.

El pressupost de l’Ajuntament de Lleida per l’any 2014 serà de 158,737 milions euros i contempla la congelació de tots els impostos i taxes municipals. Respecte a les inversions, la Paeria augmenta el capítol d’inversions, que passa a ser de 14.159.771 euros.


Comentaris

envia el comentari