Catalunya Diari

Una aplicació per no perdre's cap festa de les comarques de Lleida

Una aplicació per no perdre's cap festa de les comarques de Lleida| Redacció - Fotografia: Diputació de Lleida

 El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que l’objectiu de la guia és donar a conèixer i promocionar l’activitat firal de les comarques lleidatanes, considerada en el seu conjunt una eina important de promoció econòmica del territori, d’identificació dels productes i d’un atractiu afegit a l’oferta turística de la demarcació.
 
La principal novetat de la ‘Guia de Fires de les comarques de Lleida 2013’ és que, a més de l’edició en paper, per primera vegada s’ha creat una aplicació digital que es descarrega de forma gratuïta als dispositius mòbils. Aquesta aplicació, apta tant per Windows Phone, Android i Iphone, ha estat creada per l’empresa Clibb, formada per tres emprenedors de Lleida i ubicada a les instal·lacions del CEEILleida. Un dels responsables de l’empresa Clibb, Francesc Jaumot, ha indicat que mitjançant l’aplicació, l’usuari pot consultar tota la informació i el mapa d’ubicació on tenen lloc les fires, compartir-ho mitjançant les xarxes socials i crear una llista de favorits, entre altres.
 
El treball ofereix una descripció completa (nom, lloc i dates de celebració, sector, dades de contacte i característiques) de les fires que tindran lloc a la demarcació.
 
Les fires estan ordenades cronològicament, especificant també el sector al qual pertanyen:
- 32 d’artesania i art
- 36 d’alimentació i gastronòmiques
- 19 d’agrícoles i ramaderes.
- 9 de comerç i serveis
- 10 d’automoció.
- 6 de decoració, col·leccionisme i jardineria
- 8 de recreació històrica i tradicions.
- 4 relacionades amb el medi ambient
- 2 d’esports
- 10 d’altres sectors
 
El vicepresident tercer de la Diputació, Pau Perdices, ha indicat que el nombre de fires s’ha mantingut i el que s’observa és una tendència a l’especialització dels diferents certàmens.
 
La guia, editada per la Diputació de Lleida, ha comptat amb la col·laboració dels consells comarcals, el Conselh Generau d’Aran i dels diversos promotors firals (ajuntaments i entitats) del territori. S’han editat 2.500 exemplars de la versió en paper de la guia i també estarà disponible als webs www.diputaciolleida.cat i www.promocioeconomica.cat.Comentaris

envia el comentari