Catalunya Diari

Una clínica de Lleida implanta una tècnica pionera per eliminar el greix corporal

Les ones ultrasòniques, emprades per trencar càlculs renals, s'utilitzen per desfer el greix i extreure'l del cos

La nova tècnica s'empra a Vithas Salut | Cedida

Vithas Salut acaba d'implantar a Lleida un tractament pioner per reduir el greix corporal, la Hidrolipoclàsia Ultrasònica Assistida. Es tracta d'una tècnica impulsada pel Doctor Salvador Riba, director de Vithas Salut Beautyum, que utilitza les ones ultrasòniques externes per trencar les cèl·lules de greix, la mateixa tècnica emprada per a les litotrícies, per desfer pedres del ronyó. Riba ha estat l'introductor d'aquest tractament a Europa com a alternativa menys invasiva a la liposucció, de la qual ell mateix fou l'introductor a Espanya. Vithas Salut pertany al grup sanitari Vithas, que compta a Espanya amb dinou hospitals i 25 centres especialitzats.

  

El Doctor Salvador Riba és conegut per la seva tasca de recerca permanent de noves tècniques d'eliminació del greix corporal. Forma part del Grup d'Investigació en Diabetis i Alteracions Metabòliques associades de l'Institut d'Investigació Sanitària Pere Virgili de Tarragona. Alhora, participa en una investigació internacional en col·laboració amb l'Hospital Joan XXIII de Tarragona que estudia malalties com el càncer, l'Alzheimer i l'obesitat a partir de l'extracció de cèl·lules mare del greix. La recerca compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya, la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona, l'Institut Català de la Salut, el grup Sagessa i el Grup Pere Mata.

Aquest tractament pioner a Lleida, també conegut com la liposucció del futur o la soft liposucció és una alternativa natural a la liposucció, ja que és molt menys agressiva. Considerada una liposucció no quirúrgica, és menys invasiva i en la majoria dels casos només requereix anestèsia local i el pacient pot anar-se'n a casa el mateix dia. La recuperació implica cinc dies de compressió lleugera, en lloc dels 30 dies que requereix la liposucció tradicional. L'efecte és el mateix que el d'una liposucció, ja que extreu el greix però la tècnica és molt menys agressiva. Utilitza les ones ultrasòniques d'alta focalització, les mateixes que es fan servir per trencar càlculs renals a les litotrícies. En aquest cas, en lloc de fragmentar un càlcul renal, es trenquen les cèl·lules de greix, que posteriorment s'extreuen, aconseguint el mateix efecte definitiu.

 

Abans de l'extracció s'infiltra un sèrum amb baixa concentració de sals, que permet afeblir les membranes cel·lulars de greix per a la seva posterior destrucció per l'efecte de la cavitació de les ones ultrasòniques. Posteriorment al trencament dels adipòcits amb les ones d'ultrasons, se n'aspira el greix. En definitiva es tracta d'una tècnica que extreu el greix allà on s'ha instal·lat, igual que la liposucció. La diferència radica en el mètode, igualment definitiu però molt més natural i menys agressiu. Segons explica el doctor Riba «l'objectiu de la meva investigació és desenvolupar tractaments naturals, definitius i sobretot, humans. Cal que els metges puguem resoldre problemes que impliquin el mínim patiment als nostres pacients».


Comentaris

envia el comentari