Catalunya Diari

Una empresària de la Vall d'Aran denúncia tractes de favor dels hospitals amb les grans funeràries

Hi ha sobrecostos funeraris de fins a 5.000 euros
Esfune assegura que les grans funeràries tenen un tracte exclusiu | Cedida

 

L'associació de petits funeraris Esfune denuncia el tracte de favor dels hospitals i els geriàtrics a les grans funeràries. Segons aquesta organització, les empreses grans de serveis funeraris paguen comissions als centres mèdics per tal de tenir un tracte exclusiu, i els hospitals recomanem només una funerària a les famílies dels difunts. El portal 324 ha parlat amb Paula González, responsable d'una petita funerària de la Vall d'Aran, i aquesta ha corroborat les afirmacions d'Esfune: «A l'Hospital Arnau de Vilanova no em deixen entrar. Ni a mi, ni a cap funerari petit, perquè tenen una exclusivitat amb la funerària d'aquí, de la capital, de Lleida. La família ha de pagar sí o sí i no se'ls dona altres oportunitats».

En aquest sentit i tal com explica el portal 324, Esfune considera que totes les entitats implicades estan permetent el monopoli i que, a més, imposen serveis amb costos econòmics molt més alts dels que acostumarien a pagar algunes famílies. L'associació de petits funeraris ha presentat els presumptes contractes d'exclusivitat a l'Ajuntament de Barcelona. 

 

Aquests tractes de favor i les comissions il·legals generen problemes econòmics per a moltes famílies. És el cas del Manuel, de Santa Coloma de Gramenet que explica que ha hagut de pagar un sobrecost de 5.000 euros perquè el geriàtric va redirigir-lo a una empresa sense acord amb la família. L'home relata el que el personal del geriàtric va dir-li quan aquest va comunicar la seva intenció de marxar a Santa Coloma: «La seva mare ha mort a Barcelona i, per tant, ha de cridar Sancho de Ávila». En total, el preu final va ser de 8.139 euros, molt més car del que hauria suposat si el Manuel hagués pogut contractar els serveis de la funerària de la seva localitat. Comentaris

envia el comentari