Catalunya Diari

Una marea de persones tenyeix de blanc els carrers de Lleida

Una marea de persones tenyeix de blanc els carrers de Lleida| EP - Fotografia: Miki de Santiago

Un miler de persones (3.000 segons els organitzadors) s'han manifestat aquest dissabte a Lleida en la protesta convocada pel col·lectiu Marea Blanca en contra de la creació del consorci sanitari de Lleida, que preveu agrupar hospitals i centres sanitaris en un únic organisme.

La manifestació ha començat a la plaça Sant Joan i ha recorregut la ciutat fins a la plaça Ricard Vinyes, corejat càntics com 'Aquest consorci l'aturarem' i 'Ens va la salut, ens hi va la vida'.

En aquesta protesta, la tercera de la Marea Blanca celebrada en contra del consorci, s'han sentit altres lemes com 'La sanitat, ni tocar-la' i 'Artur Mas, a quina mútua vas?', entre d'altres.

Diversos manifestants han penjat una gran pancarta amb el missatge de crítica: 'Heu ignorat 38.575 firmes i ara som nosaltres els que us donem l'esquena'.

Així mateix, la Marea Blanca ha advertit que continuaran amb les mobilitzacions si no es retira la creació del consorci, que suposarà una privatització encoberta del sistema sanitari públic, segons ha informat el col·lectiu.


Comentaris

envia el comentari