Catalunya Diari

Una nena de deu anys va estar a punt de morir ofegada per empassar-se una peça del seu 'spinner'

La peça es va quedar atrapada al seu esòfag

Els 'spinners' s'han convertit en la joguina revolució d'aquest any. Són moltíssims els adolescents que passen el dia fent girar-ne un entre els seus dits, i fins i tot es va fer viral una carta d'un professor on exposava la falta de concentració dels nens a l'escola, un problema evidenciat encara més per l'ús d'aquestes joguines. Ara, ha estat una mare la que ha posat el crit en el cel en veure com la seva petita gairebé perd la vida per culpa d'una d'aquestes joguines, i la cadena de notícies CNN se n'ha fet ressò. Rose Kelly, resident a Texas, als Estats Units, estava de camí a casa seva després de recollir a la seva filla a la piscina quan va sentir un soroll estrany: «Vaig mirar pel retrovisor i vaig veure com la cara de la meva petita es posava vermella i començava a deixar anar molta saliva per la boca. A més feia sons i es trobava en estat de pànic, així que vaig parar immediatament. Britton no parava d'assenyalar la seva gola».

Llavors la mare va veure que la seva petita s'havia empassat una de les peces del 'spinner' que tenia a la mà i va decidir trucar a emergències. Britton va ser traslladada a l'hospital, on els metges li van fer una radiografia que va confirmar que una de les peces que fan rodar la joguina estava embussada a l'esòfag de la nena, així que van sotmetre la petita a una endoscòpia d'urgència per retirar la peça. «Afortunadament el resultat va ser positiu, però ens vam emportar un bon ensurt», escrivia la mare.

Els 'spinners estan tenint molt d'èxit a tot el món. | Facebook

Després de la tràgica experiència, Kelly ha aprofitat per demanar precaució als pares: «Arran d'això desitjo advertir els pares que els 'spinners' són la moda actual i per això estan en tot arreu. Els nens de totes les edats poden tenir accés a ells, però no totes aquestes joguines venen amb advertiments apropiats per a l'edat. Les peces surten amb facilitat, així que si tens nens petits (menors de 8 anys) tingues en compte que aquestes joguines presenten un risc potencial d'asfíxia».

Radiografia de la nena amb la peça del 'spinner' a la gola | Cedida

Comentaris

envia el comentari