Catalunya Diari

Una reforma a la T1 del Prat permetrà rebre més avions grans

Les obres afectaran a una ala de la terminal i modificaran l'espai destinat als vols regionals
La reforma, encara per licitar, afectaria l'ala C de la Terminal 1 | Ajuntament de Barcelona

L'Aeroport del Prat té previst fer reformes a una ala de la T1. En els propers mesos sortirà a concurs la remodelació d'aquest espai, que fins ara ha estat destinat als vols regionals i a acomodar avions grans com els Boeing 777 o Airbus 380. Aquesta reforma arribarà després dels bons resultats registrats el 2016, quan l'aeroport barceloní va rebre més de 44 milions de passatgers. 

La reforma es durà a terme a l'ala C de la Terminal 1, que actualment utilitza únicament la companya aèria Air Nostrum. Els vols d'aquesta companyia són regionals i connecten Barcelona amb ciutats com València, Badajoz o Lleó amb avions petits. Aena vol que aquesta remodelació faci d'aquest un espai més ben aprofitat. 

 

Les obres a la T1 constaran de dues fases. Durant la primera, s'adequarà la plataforma amb la senyalització de la pista, habilitant-la així per a la circulació d'aeronaus més grans. En la segona part s'instal·laran els 'fingers' i es duran a terme altres modificacions que permetin que els avions més grans hi puguin accedir sense problemes. 

No és l'únic projecte de reformes de l'Aeroport del Prat. També hi ha pendent la construcció d'una terminal satèl·lit. Tot i que aquestes obres encara no tenen data, permetrien redistribuir les companyies que presten servei actualment i ampliar les seves rutes, així com donar espai a noves aerolínies.

 

Aena recorda que el Prat, tot i el seu trànsit actual, té encara molt marge de creixement. Es preveu que l'aeroport pot arribar a comptar amb 90 operacions cada hora, 22 més de les que gestiona avui en dia. La mirada de l'aeroport se centra ara a Àsia, un mercat per explotar d'on podrien arribar aeronaus grans. Els països del continent asiàtic podrien seguir durant els propers anys el camí de Emirates, que va fer una forta aposta pel Prat i que connecta Dubai amb Barcelona amb dos vols diaris. Comentaris

envia el comentari