Catalunya Diari

Una trentena de persones dormen al carrer davant de l’alberg privat Jericó per la manca de llits disponibles

Així ho ha confirmat la formació Crida per Lleida en un comunicat publicat aquest divendres

Imatge d'una persona dormint al carrer. | LleidaDiari.cat

La Crida per Lleida ha confirmat aquest divendres que fa més d'una setmana que hi ha una trentena de persones dormint al carrer davant de l'alberg privat Jericó per la manca de llits disponibles, un fet que ha constatat, segons expliquen, la pròpia formació i el mateix alberg. Per aquest motiu, consideren que el regidor Xavier Rodamilans «menteix sobre l'atenció als temporers a la Comissió de Serveis a les Persones», ja que va ser ell qui va assegurar «que en data de la comissió hi havia 60 places ocupades per temporers sense tenir en compte la resta de persones sense llarg». Segons la Crida per Lleida «no és així; l'alberg està complet des de fa més d'una setmana i no s'ha fet el decret d'ampliació de places».

«Ens van comunicar que el projecte d’acollida a persones temporeres per part de la Paeria s’inicia el dia 23 de juny, quan aquest any l’arribada de temporers per l’alta demanada de mà d’obra al camp va començar al maig i el Centre Històric té una sobreocupació de pisos i persones dormint al carrer des de fa un mes», apunten. Per aquest motiu, asseguren que la regidoria de Serveis a les Persones es nega a oferir un projecte que resolgui d’una vegada per totes la situació habitacional dels temporers.

La Crida, juntament amb altres organitzacions com CGT i Papers per Tothom, porta més de dos anys reclamant que es faci un alberg municipal per als temporers de la fruita i que la Paeria treballi conjuntament amb els sindicats agraris i altres ajuntaments per resoldre el tema de l’allotjament. «El regidor Rodamilans es nega sistemàticament a afrontar la realitat objectiva i palpable. Totes les entitats del tercer sector, els col·lectius d’immigrants i alguns sindicats han alertat en diferents ocasions la urgència de crear aquest alberg. Cal denunciar les ETTs i als empresaris agraris que no compleixen l’obligació d’oferir allotjament», expliquen.


Comentaris

envia el comentari