Catalunya Diari

Unes 4.000 persones es manifesten a Lleida per l’1 de Maig

Unes 4.000 persones es manifesten a Lleida per l’1 de Maig| Redacció - Fotografia: UGT Terres de LleidaEls sindicats UGT-Terres de Lleida i CCOO de Lleida valoren positivament la resposta ciutadana. En aquest sentit, han demanat als lleidatans que no es cansin de sortir al carrer, ja que "és l’únic altaveu que avui tenim, per lluitar contra les polítiques dels governs actuals".

La secretària general de la UGT-Terres de Lleida, Rosa Palau, ha advertit que el proper 7 de juliol és la data límit imposada per l’actual reforma laboral perquè milers de treballadors es quedin sense conveni col·lectiu i tornin a regir-se per l’estatut dels treballadors. Ha assenyalat que seria un retrocés de 25 anys. En aquest sentit, ha animat els lleidatans a plantar cara, i sortir al carrer a les properes manifestacions: per exemple, la del 9 de maig per l’educació. Palau també ha recordat que els governs actuals han dut a la societat a la desesperació, amb unes xifres d’atur astronòmiques, una "sagnia" que no poden aturar i, per la qual cosa, haurien de plegar.

A la manifestació també han estat presentes diversos col·lectius, com per exemple els Jubilats i Pensionistes, o el sector del Metall, que reclama el conveni per Catalunya i amenaça també amb una nova mobilització.

Homenatge als afiliats de la UGT de Lleida
Per una altra part, aquest diumenge a les 10.00 hores ha tingut lloc la tradicional ofrena a Pablo Iglesias, fundador de la UGT, i també l’homenatge als afiliats del sindicat que es jubilen aquest any i els que compleixen 25 anys d’afiliació. A l’acte hi ha assistit l’alcalde de Lleida, Àngel Ros.


Comentaris

envia el comentari