Prop d'11.000 universitaris escullen aquest dimarts el rector de la UdL

El catedràtic de Química, Jaume Puy, encapçala l'única candidatura
Les urnes ja estan preparades | UdL

Un total de 10.945 universitaris entre estudiantat (9.280), personal docent i investigador-PDI (1.203) i personal d'administració i serveis-PAS (462) estan cridats aquest dimarts, 7 de maig, a les urnes per escollir el rector de la Universitat de Lleida (UdL) pels quatre anys vinents. L'únic candidat a presidir la institució és l'actual vicerector de Recerca, el catedràtic de Química Jaume Puy. Per ser proclamat, ha d'obtenir més vots a favor que en blanc. Si no és així, la normativa estableix que «s'iniciarà de bell nou el procés electoral».

 

L'horari de votacions s'allarga ininterrompudament entre les 10 del matí i les sis de la tarda en tots els centres de la UdL, inclòs per primer cop el campus d'Igualada (amb 417 electors, 350 estudiants, 36 PDI i 22 PAS). La Junta electoral farà la proclamació provisional de rector l'endemà de les votacions, el 8 de maig, i a partir de llavors hi ha dos dies hàbils per a la presentació de reclamacions, fins a l'11 de maig. El dia 14 la Junta proclamarà definitivament el rector de la UdL.

 

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

Les eleccions a rector es fan seguint el sistema de vot ponderat

Les eleccions a rector es fan seguint el sistema de vot ponderat. Segons estableixen els Estatuts i la normativa electoral, el vot del professorat doctor amb vinculació permanent (420 persones) val un 51%. La resta de personal acadèmic (docents no doctors, professorat contractat a temps complet o parcial, interins, personal investigador i becaris), que són 783 electors, es pondera al 13%.

 

Quant a l'estudiantat, representa el 26%; mentre que el vot del personal d'administració i serveis té el 10%. L'actual rector de la UdL, Roberto Fernández, que ha ocupat el càrrec durant els darrers 8 anys, espera que la participació en aquests comicis «sigui massiva» i que la comunitat universitària doni el seu suport al candidat.

 

Premien el robot per a granges de porcí de l'ETSEA

El sistema intel·ligent d'alimentació de precisió (IPF) per a granges de porcí desenvolupat per la Universitat de Lleida (UdL) ha estat guardonat amb el premi a la millor novetat tècnica al primer Congrés Porcí EXAFAN, a Saragossa. Es tracta d'un sistema robotitzat patentat pel Grup de recerca en AgròTICa i Agricultura de Precisió de la UdL avalat per més de 10 anys de recerca en col·laboració amb Agriculture and Agrifood Canada.

 

L'IPF s'ha dissenyat per a obtenir el màxim rendiment de l'alimentació, reduint la producció de residus contaminants i els costos de producció, mentre augmenta la qualitat alimentària. Els equips identifiquen, pesen i dosifiquen als animals de forma individualitzada mitjançant cròtals d'identificació electrònica, subministrant la ració i composició adequada a cada individu.

 Comentaris

envia el comentari