Catalunya Diari

La Urbana preveu talls de trànsit diumenge amb motiu de la Cursa dels Bombers

La Guàrdia Urbana dóna una sèrie de recomanacions per poder circular i minimitzar les alteracions

Plànol de la cursa de 10km
Plànol de la cursa de 10km | LleidaDiari.cat

La celebració de la IX Cursa dels Bombers provocarà aquest diumenge, 5 de maig, alteracions en el trànsit pel centre de la ciutat de Lleida i el barri de Cappont, principalment, la qual cosa obligarà a desviar la circulació i a procedir a talls de la mateixa entre les 9.15 hores del matí i les 11.30 hores, aproximadament, pels carrers de la ciutat, i de 8 del matí a 2 del migdia per l'interior dels Camps Elisis.

Aquesta festa atlètica combina una cursa de 10 km i una altra de 5,4 km, més popular, amb una alta participació d'atletes (la previsió està en 3.000 corredors). El recorregut de les dues curses transcorre íntegrament pels carrers de la nostra ciutat. La sortida de la cursa llarga es donarà a les 10 del matí, mentre que la cursa curta s'iniciarà un quart d'hora després.

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

Circuit de les curses

La Cursa de 10 km sortirà dels Camps Elisis i transcorrerà per les avingudes Alacant i València, el carrer Riu Ebre, la rambla Doctora Castells (sentit Estudi General), i Doctora Castells (sentit Av Garrigues), el Camí de Picos, els carrers Doctor Trueta i Agustins, les avingudes Barcelona i Estudi General, el Pont Universitat, avinguda Alcalde Areny, carrer Isaac Albèniz, avinguda Madrid, plaça Espanya, avinguda Madrid, plaça Agelet i Garriga, avingudes Segre i Tortosa, rambla Corregidor Escofet, carrer Comtes d'Urgell, avinguda Príncep de Viana, Plaça Berenguer IV, carrer Victorià Muñoz, Camí de Picos, avinguda Alacant, i arribada als Camps Elisis.

La Cursa de 5,4 km també té la sortida als Camps Elisis i transcorre per les avingudes Alacant, Garrigues, Alacant, Camí de Picos, carrers Doctor Trueta i Agustins, avingudes Barcelona i Estudi General, Pont Universitat, avinguda Alcalde Areny, carrer Isaac Albèniz, avinguda Madrid, plaça Espanya, avinguda Madrid, plaça Agelet i Garriga, Pont Vell, avingudes Garrigues i Alacant, i tornada als Camps Elisis.

Hi ha previstos els següents desviaments

Per a poder facilitar i garantir el muntatge de la infraestructura de sortida i arribada, la concentració i escalfament previ dels atletes participants i la seguretat del recorregut de les dues curses hi ha previstos els següents desviaments:

  

  

Al voltant de les 8.00 hores del matí es procedirà al tall de trànsit del vial interior dels Camps Elisis. Els punts de tall seran: la cruïlla de l'Av Alacant amb el carrer Eduard Velasco, Santa Cecília cruïlla amb Eduard Velasco i Camí de Granyena amb Av Tarradelles. Aquest vial es mantindrà desviat fins que hagin finalitzat la Cursa i les tasques de desmuntatge de la infraestructura d'arribada (aproximadament les 2 del migdia).

A partir de les 9.15 hores i per a garantir el muntatge dels arcs inflables que marquen els punts quilomètrics de referència, així com l'abalisament del circuit de cursa, es procedirà de forma progressiva al tall de l'Av Garrigues (entre la plaça Agelet i Garriga i el carrer Agustins), l'Av Estudi General (entre la plaça Espanya i la Ll-11), i el Pont de Pardinyes sentit Pol·lígon El Segre.

Un cop conformats aquests desviaments, es tallaran les entrades als carrers Alcalde Areny i avinguda Madrid, des de Cos i Gayon, talls que es mantindran fins que el final de cursa hagi travessat la plaça d'Espanya en direcció a la plaça. Agelet i Garriga. D'altra banda, si el normal desenvolupament de la cursa ho permet, es mantindrà obert el trànsit d'entrada a la ciutat pel Pont de Pardinyes, procedent del Polígon El Segre, però no així el de sortida, que romandrà desviat fins que el final de cursa hagi passat pel carrer Baró de Maials.

El Pont de Príncep de Viana i el carrer Victorià Muñoz es tallaran al trànsit de vehicles al voltant de les 10 i es mantindrà desviat fins que el final de Cursa entri al carrer Camí de Picos, situació que es preveu que es produeixi al voltant de les 11.30 hores.

Recomanacions

Per aconseguir minimitzar aquestes alteracions del trànsit del diumenge, al Guàrdia Urbana proposa per travessar el riu amb el vehicle en sentit Bordeta, entre les 9.30 i les 10.30 hores, utilitzar el Pont dels Instituts, que és l'únic que no es veu afectat per la Cursa. A partir de les 10.30 hores, està previst que es vagi recuperant la circulació de l'eix avinguda de l'Estudi General-Pont Universitat i del d'avinguda Garrigues–Pont Vell, tan aviat com final de Cursa entri a l'avinguda del Segre. Posteriorment ho serà el Pont de Pardinyes i finalment el Pont de Príncep de Viana.

Per la seva banda, mentre duri la Cursa (entre les 10 i les 11.30 hores aproximadament), el trànsit de la zona del barri de Pardinyes compresa en l'interior del circuit de Cursa i que afecta el sector delimitat pels carrers Roger de Llúria, avinguda Tortosa, Corregidor Escofet i Comtes d'Urgell, només podran sortir de la zona per l'Av del Segre, on es compatibilitzarà el pas de Cursa en direcció Pardinyes amb el trànsit que vol sortir d'aquesta zona.

Els autobusos de les línies que circulen per l'itinerari de Cursa també seran desviats dels seus itineraris, mentre aquest estigui afectat. Respecteu en tot moment les indicacions dels Agents de la Guàrdia Urbana, membres de Protecció Civil i Personal Auxiliar Habilitat, que vetllaran per la seguretat de la Cursa.

Plànol de la cursa de 5km
Plànol de la cursa de 5km | LleidaDiari.cat

 


Comentaris

envia el comentari