Catalunya Diari

USPAC es concentrarà davant de la comissaria dels Mossos de Lleida per rebutjar un canvi d'horari a partir de febrer

El sindicat policial rebutja la «imposició» que obligarà els agents de la Regió Policial de Ponent a avançar una hora l'inici dels respectius torns de treball

Instal·laran una urna per demanar que els agents votin el canvi d'horari
Instal·laran una urna per demanar que els agents votin el canvi d'horari | LleidaDiari.cat

El sindicat dels Mossos USPAC ha convocat per aquest dimarts una concentració davant de la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Lleida per tal de denunciar «el despotisme i maltractament per part dels caps regionals» per «la imposició» del canvi d'horari que està previst que entri en vigor a partir de l'1 de febrer i que obligarà els agents de la Regió Policial de Ponent a començar una hora abans que fins ara els respectius torns de treball (que seran de 6 a 14.30 hores, de 14 a les 22.30 hores i de les 22 a les 6.30 hores). Des d'USPAC fan una crida al diàleg i a la negociació i reclamen als caps de la RP de Ponent «que siguin valents i, en lloc d'imposar amagats des d'un despatx, donin la cara davant del col·lectiu». 

A la vegada, el sindicat dels Mossos instal·larà aquest dimarts una urna a la comissaria de Lleida perquè tots els agents puguin pronunciar-se sobre si volen canviar l'horari o si prefereixen mantenir el mateix que tenen des de fa vint anys. A la resta de comissaries de Ponent, USPAC durà a terme una recollida de signatures en el mateix sentit.
El sindicat dels Mossos ha expressat el seu «malestar davant el tracte rebut» i per la forma en què «es prenen certes decisions les quals afecten la vida diària i privada dels agents que treballen a torns, caps de setmana, festius i vigílies».

Des d'USPAC han explicat que des dels responsables policials de la RP de Ponent justifiquen l'entrada en vigor del nou horari a partir de febrer per una qüestió «operativa» i, en aquest sentit, lamenten que «els doni igual la conciliació familiar o els diferents problemes familiars que això en pugui derivar als mossos». Des d'USPAC han explicat que la concentració d'aquest dimarts «està autoritzada» i asseguren que «serà reivindicativa i servirà per traslladar als caps la indignació dels mossos amb el tracte rebut».


Comentaris

envia el comentari