Catalunya Diari

Vaga d'autobusos de Lleida aquest divendres

El comitè d'empresa denuncia «l'incompliment» de la concessionària a aplicar l'increment salarial previst per al 2022

Autobusos de Lleida - Moventis oferirà serveis mínims demà divendres, 25 de març, de la mateixa manera que el 22 d'abril, amb motiu la vaga convocada pel comitè d'empresa davant 'l'incompliment' de la concessionària del servei del bus urbà a aplicar l'increment salarial pactat al conveni per al 2022.

 

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

 

L'aturada afecta el conjunt de la plantilla i es desenvoluparà de les 06.00 hores a les 23.30 hores. L'alcalde de Lleida, Miquel Pueyo, manté contactes amb els treballadors i l'empresa per tal d'intervenir en aquest conflicte laboral, tal com s'estableix en el contracte de la concessió del servei. El comitè d'empresa ha convocat una segona jornada de vaga a Autobusos de Lleida el 22 d'abril, quan es preveu aplicar els mateixos serveis mínims.

 

Segons ha informat l'Ajuntament de Lleida, els serveis mínims pactats entre empresa i treballadors preveuen la circulació d'un bus a l'L1 cada 18 minuts, entre les 06.55 hores i les 21.00 hores; a les línies L2, L4, L6 i L8 l'horari serà el mateix que els dissabtes durant tot el dia; a l'L3 es preveu que circuli un bus cada 40 minuts, de les 08.30 hores i fins a les 22.25 hores; en el cas de l'L-8 serà cada 45 minuts, entre les 06.50 hores i les 20.00 hores; a l'L9 s'oferirà l'horari de feiners, amb la primera sortida a Doctora Castells a les 06.35 hores; pel que fa a l'L-10 s'ha acordat que funcioni amb horari de feiners tot el dia, i a l'L20 es preveu que circuli un bus cada 30 minuts entre les 06.55 hores i les 15.00 hores i a la tarda no hi haurà servei.   

 

CCOO assegura que «el 100% del personal de conducció ha comunicat a l'empresa que vol fer vaga i el 95% del total de la plantilla ho ha comunicat també». Des del sindicat expliquen que el motiu de la vaga és «l'incompliment de l'empresa a aplicar l’increment salarial pactat al conveni per a l’any 2022». «Després de diverses tandes de negociació i una concentració el dia 11, l'empresa continua negant-se a aplicar l'increment i ha iniciat el procés d'inaplicació del conveni», remarquen.

 

 

CCOO adverteix que «si després de la vaga, l'empresa continua el procés d'inaplicació, es continuaran fent mobilitzacions i un altre dia de vaga el 22 d'abril».

 


Comentaris

envia el comentari