Catalunya Diari

Els sindicats d'educació convoquen una vaga el 16 de maig

USTEC-STEs, CCOO, UGT, ASPEPC-SPS i I-CSC també reclamen una reducció de ràtios i superar «la precarietat laboral» als centres educatius | També volen per recuperar l'horari lectiu anterior a les retallades

Els sindicats han convocat una nova vaga a Educació | CatalunyaDiari.cat

Els sindicats del sector de l'educació convocaran una vaga el 16 de maig vinent si el Departament no accepta que els docents recuperin l'horari lectiu anterior a les retallades, és a dir, 18 hores de classe a Secundària i 23 a Primària. Segons els sindicats, implantar la mesura el curs vinent suposaria una partida pressupostària de 45 MEUR que es podria implantar a través d'un decret llei.

A banda, el professorat demana també reduir les ràtios i millorar altres condicions per fer front a la «precarietat laboral», com ara la conversió dels terços de jornada a mitges jornades, l'estabilització del personal interí, el retorn del caràcter lectiu de les dues hores de reducció al personal major de 55 anys o més personal de suport educatiu per atendre a la diversitat de l'alumnat.

«La precarietat laboral», la queixa sindical

Els sindicats USTEC-STEs, CCOO, Intersindical, ASPEPC-SPS i UGT han anunciat la convocatòria de vaga per pressionar l'administració i forçar una reunió de la mesa sectorial per negociar mesures i acordar regular mesures de millora del sistema a través d'un decret llei.

Els sindicats fixen la seva major reivindicació en recuperar l'horari lectiu del 2010, abans de les retallades, que era de 18 hores a Secundària i 23 a Primària, i que es va veure modificat per la consellera Rigau, el 2011, i el ministre Wert, el 2012. Els sindicats van aconseguir la reducció d'una d'aquestes dues hores afegides amb l'acord del 2017, que va permetre donar llum verda als pressupostos de la Generalitat. 

En aquell text es mostrava la predisposició del Departament en restablir l'horari lectiu del 2010 si hi havia disponibilitat pressupostària. Segons el portaveu d'USTEC-STEs, Ramon Font, «primer va ser el 155, després no es posen d'acord amb els pressupostos» i per això no s'ha donat aquesta recuperació de l'horari. Considera que «els hauria de caure la cara de vergonya» i exigeix al Departament que posi els recursos necessaris per fer-ho possible, uns recursos que han fixat amb 45 MEUR pel 2019, de setembre a desembre

  


Comentaris

envia el comentari