Catalunya Diari

La UGT desconvoca la vaga de Renfe per aquest estiu

L'organisme sindical espera arribar a acords amb la nova junta directiva de la companyia

Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant
Imatge d'arxiu d'un tren d'Avant | CatalunyaDiari.cat

Les vagues laborals previstes pels dies 26 i 31 de juliol, l'1, 3 i 10 d'agost, per part dels treballadors de l'alta velocitat i llarga distància de Renfe han estat desconvocades. Així ho han anunciat fonts de la Unió General de Treballadors (UGT) que donaran així una oportunitat al «nou personal» de la junta directiva.

De la mateixa manera, han referit que la mesura evitarà crear «problemes» als viatgers que pretenguessin agafar el transport de la companyia ferroviària durant les mencionades dates. No obstant això, han afegit que la decisió és perquè els nous dirigents es puguin «posar al dia» sobre el conflicte existent.

Els motius de la vaga de Renfe

Incidint en què la polèmica entre treballadors i directius «no està tancada», les fonts consultades han reiterat la necessitat d'incorporar més membres a la plantilla professional. «L'endèmica falta de personal» a Catalunya és el principal reclam de l'organisme sindical.

En aquest sentit, ha referit que la situació «afecta de manera greu i directa a la seguretat dels viatgers», pel que és necessari atendre-ho en la brevetat més gran. Per això, ajornaran la mesura fins a la segona quinzena de setembre, quan mantindran una reunió amb la nova junta directiva i prendran les decisions definitives.

La UGT reclama més treballadors

Imatge d'un tren de Renfe
Imatge d'un tren de Renfe | Cedida

 

Sota l'amenaça que les vagues es podria tornar a convocar un cop acabar l'estiu, els representants de la UGT sostenen que la mesura busca únicament «garantir la seguretat» dels usuaris dels serveis d'alta velocitat i llarga distància de la xarxa ferroviària de Renfe.

De la mateixa manera, han considerat que l'arribada de més personal facilitaria les tasques dels actuals treballadors, recordant que a Catalunya hi ha túnels que superen els 4.000 metres i trens de més de 400 metres de longitud, que han de ser atesos per un equip, a parer seu, limitat numèricament.

El 20% del personal de Renfe, a la UGT

Recordant que el 20% del personal de Renfe forma part de la Unió General de Treballadors, l'organisme sindical ha considerat que amb els treballadors actuals de la garantia no es pot garantir «l'auxili o l'evacuació dels viatgers» en una situació problemàtica.

De la mateixa manera, han insistit que amb el personal actual tampoc es pot assegurar un correcte acompanyament a menors i l'atenció a persones amb mobilitat reduïda, serveis que la Renfe vol garantir als seus clients.


Comentaris

envia el comentari