Catalunya Diari

Grup Cañigueral i Vall Companys creen una societat conjunta per comprar Leridana de Piensos

Les dues empreses s'uneixen per adquirir un dels productors més grans de l'Estat, amb capacitat per un milió de porcs

L'empresa gironina Grup Cañigueral, que opera sota la marca Costra Brava Mediterranean Foods, i la lleidatana Vall Companys han creat una societat conjunta per comprar la companyia Leridana de Piensos, que factura 90 milions d'euros l'any i té una capacitat de producció d'un milió de porcs anual.

Les dues empreses del sector carni i ramader han formalitzat el compromís de compra per un import que no s'ha donat a conèixer. El procés es completarà en els mesos vinents. La capacitat de producció de Leridana passarà al grup gironí, que ho gestionarà a través de la marca Costa Brava Mediterranean Foods. Fundada el 1976 per la família Bellosta, Leridana és un dels productors més grans de porc a l'Estat.

 NOU NÚMERO DE WHATSAPP: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!

La companyia té una fàbrica a Alcoletge, granges porcines distribuïdes entre Catalunya i l'Aragó, així com un escorxador a Vallfogona de Balaguer. Exporta el 40% de la producció a països d'Europa, Àfrica i Àsia.

Pla obert de la seu de l'empresa gironina Grup Cañigueral
Grup Cañigueral i Vall Companys creen una societat conjunta per comprar Leridana de Piensos | LleidaDiari.cat

Hòlding d'empreses familiar amb mig segle d'experiència

El Grup Cañigueral és un hòlding d'empreses familiar amb mig segle d'experiència, especialitzada en sacrifici i especejament. Sota la marca Costa Brava Foods, va ingressar 1.023 milions d'euros gràcies a les seves 15 plantes de producció. La companyia sacrifica 3,5 milions de porcs a l'any i produeix 400 milions de quilos de producte (carn fresca, congelada, elaborats, embotits i pernil). El grup comercialitza el 70% de la seva producció a més de 50 països.

Vall Companys és un grup familiar fundat el 1956 i que opera totes les etapes des de la granja fins al consumidor final. L'any passat van facturar 2.054 milions d'euros, gràcies a una producció de 83 milions de pollastres i 5 milions de porcs.


Comentaris

envia el comentari