Catalunya Diari

Un veí de Lleida compra 50.000 mascaretes per enviar-les a la Xina

Des del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya s'ha confirmat també la manca d'estoc que ha fet que moltes farmàcies s'hagin quedat sense aquest producte

La por per l'arribada del coronavirus a Espanya cada vegada és més elevada. De fet, han estat moltes les farmàcies les quals han confirmat que la venda de mascaretes per a protegir-se de la possible arribada del virus s'ha disparat en els darrers dies.

Ara bé, si hi ha alguna farmàcia que s'ha vist sorpresa pel pànic generat a la població, aquesta ha estat una de Lleida que ha arribat a vendre-li fins a 50.000 exemplars a un xinès instal·lat a la capital del Segrià. Segons avança aquest dijous el diari 'Segre', l'home va demanar tot aquest material per enviar-lo a la Xina, focus de la infecció. Més enllà d'aquesta gran petició, altres farmàcies de la demarcació també han acceptat que la venda de mascaretes ha augmentat i que, evidentment, la causa és el coronavirus.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Manca d'estoc en algunes farmàcies

Des del Col·legi de Farmacèutics de Catalunya s'ha confirmat també la manca d'estoc que ha fet que moltes farmàcies s'hagin quedat sense aquest producte, tant a la distribuïdora Fedefarma com a altres com Alliance o Cofarme. Segons el Col·legi, aquesta manca d'estoc s'allargarà fins a la setmana que ve.

Des d'una de les farmàcies afectades s'ha explicat a l'ACN que els compradors responen a diversos perfils, entre els quals hi ha persones d'origen xinès, altres que han de viatjar a les zones de risc o fins i tot gent que ha d'anar a punts no afectats pel coronavirus, però que volen prendre precaucions abans d'agafar qualsevol avió o de transitar per qualsevol aeroport. 

En tot cas, des del Col·legi de Farmacèutics s'adverteix que la mascareta exerceix, des del seu punt de vista, la funció de «pla b», i que seria més efectiu «incidir en la prevenció». S'afegeix que atès que ara com ara no hi ha risc de coronavirus a Espanya, caldria «posar el focus» en la qüestió preventiva.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari