Catalunya Diari

Els veïns de l'Horta de Lleida demanen vigilància policial les 24 hores per evitar robatoris i actes vandàlics

Demanen a l'Ajuntament i el Departament d'Interior que revisin el conveni de seguretat per aquesta zona rural que envolta la capital del Segrià

Imatge de l'Horta de Lleida
Imatge de l'Horta de Lleida | LleidaDiari.cat

Els veïns de la partida de la Caparrella, a l'Horta de Lleida, han acordat en assemblea demanar a l'Ajuntament i el Departament d'Interior que revisin el conveni de seguretat per aquesta zona rural que envolta la capital del Segrià i que es garanteixi la vigilància policial dels Mossos les 24 hores. En un comunicat que han emès després de la reunió, es queixen que els veïns «suporten robatoris constants, nombrosos abocaments incontrolats de runa a les seves finques i altres situacions que perjudiquen la seva qualitat de vida per la manca de presència policial a la zona». Per això, exigeixen a les administracions que «valorin de veritat la situació de vulnerabilitat dels veïns de l'Horta», ja que consideren que estan «en una situació de més indefensió que els veïns de Lleida ciutat o altres poblacions de Ponent».

Al comunicat recorden que la Paeria i la conselleria d'Interior fa uns quants anys van signar un conveni pel qual la seguretat de l'Horta, tot i ser part del municipi, era derivada al control dels Mossos d'Esquadra. Insisteixen que els habitants d'aquesta zona «viuen cada dia un greuge comparatiu amb la ciutat de Lleida i amb poblacions veïnes que tenen més efectius de seguretat per realitzar tasques de vigilància». Asseguren que a l'Horta hi viuen gairebé 5.000 persones i, segons les ratios d'agents municipals que pertoquen a la ciutat, haurien de disposar de vuit agents municipals en exclusiva. En canvi, actualment el servei de seguretat a tota l'Horta lleidatana és d'una parella de mossos que només vigila durant un torn de vuit hores diàries.

Els veïns de la Partida Caparrella afegeixen que «hem assistit a reunions a la delegació d'Interior, hem fet reunions amb els mossos i altres entitats però no s'actua sobre la principal solució que seria dedicar més agents. Com a mínim tres torns de vigilància per garantir les 24 hores del dia amb presència policial, encara que sigui mínima perquè cal recordar que l'Horta és una zona molt disseminada que està repartida en un radi de 19.000 hectàrees que envolten la ciutat de Lleida».


Comentaris

envia el comentari