Veïns de Lleida denuncien intimidacions per part de la policia espanyola pels carrers pròxims on s'allotgen

Els grups de l'oposició a la Paeria, PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida demanen que els efectius marxin de la ciutat

Veïns de Lleida han denunciat aquesta setmana a regidors de l'Ajuntament de Lleida i per xarxes socials haver rebut intimidacions i assetjaments verbals per part d'agents de la policia espanyola i de la Guàrdia Civil pels carrers de Lleida pròxims als llocs on aquests efectius dormen o treballen, com ara el Centre Històric o el barri de Cappont. Una de les noies afectades ha explicat que aquest dimecres a les 8.00 hores del matí, quan es dirigia en bicicleta a la universitat, va passar davant la caserna de la policia espanyola, pel mig dels agents que ocupaven la vorera, i un d'ells es va girar i li va cridar «que et dono una hòstia». I reconeix: «No té cap tipus de sentit i no ho entenc».

Una altra noia afectada, en aquest cas al centre de Lleida, on hi ha un hotel on s'allotgen alguns d'aquests efectius, ha reconegut estar «atemorida» perquè ha viscut dues intimidacions des de dilluns. Una d'elles, «quan venia de la manifestació -que va reunir 45.000 persones a Lleida-, amb un adhesiu, un dels agents se'm va quedar mirant i em va cridar vine aquí, valenta». És per tot això que els grups de l'oposició a la Paeria, PDeCAT, ERC, Crida-CUP i Comú de Lleida demanen a l'alcalde que intervingui i a la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso, que ordeni que els efectius marxin de la ciutat.

 

Cal recordar que el passat dilluns al matí es va registrar un nou enfrontament entre un vianant i la policia nacional, mentre es celebrava una concentració a la plaça de la Paeria de Lleida per rebutjar la violència policial durant el referèndum de l'1-O. Sembla que un jove que anava amb bicicleta li hauria dit alguna cosa als agents i aquests han sortit a per ell. Afortunadament, en aquesta ocasió no s'han registrat càrregues ni danys personals. 
 Comentaris

envia el comentari