Catalunya Diari

La Seu Vella registra un important augment de visitants durant la Setmana Santa amb 2.756 turistes

L’afluència s’ha incrementat un 44% en els quatre dies festius, respecte al 2017

El conjunt monumental de la Seu Vella ha incrementat notablement el nombre de visitants durant la Setmana Santa, ja que va enregistrar una afluència de 2.756 turistes. Cal assenyalar però que d'aquests, 2.124 ho van fer en només quatre dies, de Divendres Sant fins avui, Dilluns de Pasqua. Aquesta xifra és molt superior a la comptabilitzada l'any passat, ja que supera en 648 el nombre de persones que han passat per la vella catedral, la qual cosa representa un augment del 44% de visitants. Els dies de màxima afluència han estat Divendres i Dissabte Sant, amb 781 i 694 visitants, respectivament.

Imatge d'arxiu de la Seu Vella
Imatge d'arxiu de la Seu Vella | LleidaDiari.cat

Paral·lelament, la Seu Vella també ha estat escenari de diferents actes, que han coincidit aquests darrers dies, els quals també han tingut una bona resposta de públic. Unes 200 persones van participar en el Via Crucis del Centre Històric, que va sortir de l'església romànica de Sant Martí i va finalitzar a la nau central de la vella catedral. Mentre que l'activitat nocturna de les Nits de Lluna plena al Claustre va tenir altres 204 participants.

Tot i això, les activitats de Setmana Santa acabaran formalment el pròxim divendres, 6 d'abril, quan hi ha programada una darrera proposta cultural amb motiu d'aquestes festes: la visita temàtica «Setmana Santa a la Seu Vella». Un recorregut guiat pel monument amb la finalitat de mostrar, a través d'alguns capitells i fragments de pintures murals, diferents passatges relacionats amb la passió, mort i resurrecció de Crist, que ajuden a reconstruir el relat dels fets més destacats de la Setmana Santa.


Comentaris

envia el comentari