Catalunya Diari

La Seu Vella de Lleida reprèn les obres de restauració després de 2 mesos aturades

Pla general dels treballs de restauració de la Seu Vella de Lleida, el 19 de maig del 2020

Les empreses encarregades de les obres de restauració de la Seu Vella de Lleida han reprès aquesta setmana els treballs, després de més de dos mesos aturats arran de la declaració de l'estat d'alarma per l'emergència sanitària.

Les obres se centren en diferents espais del monument com són la Porta dels Apòstols, el campanar i les cobertes del claustre. El Consorci del Turó de la Seu Vella preveu que els treballs puguin enllestir-se entre finals d'aquest any o principis del vinent, mantenint així el calendari previst. Les obres, que van començar el novembre passat, les executa la Generalitat i tenen un pressupost de més d'1,7 milions d'euros. De moment, però, el conjunt monumental del Turó de la Seu Vella continua tancat als visitants.

Els treballs de restauració se centren en la Porta dels Apòstols

Els treballs de restauració se centren en la Porta dels Apòstols, amb la finalitat d'aturar-ne els processos de degradació a més d'intervenir en el remat de la façana i millorar la coberta; en els pisos interiors i el templet del campanar; i també inclouen una primera fase de restauració i sanejament de les cobertes del claustre, per millorar-ne la impermeabilització, així com l'evacuació correcta de les aigües i l'alleugeriment de càrregues en els nervis de les voltes.

Imatge de la porta d'accés a la Seu Vella de Lleida, tancada als visitants per l'emergència sanitària


Comentaris

envia el comentari