Catalunya Diari

Una vintena de productors ja poden usar la marca 'Horta de Lleida'

Els sol·licitants pertanyen als sectors agrari, ramader i a la comercialització

Xerrada informativa amb els productors
Xerrada informativa amb els productors | LleidaDiari.cat

Una vintena de productors de proximitat ja poden usar la nova marca Horta de Lleida, el nou distintiu creat per la Paeria amb l'objectiu de difondre els valors de qualitat alimentària, bellesa paisatgística i conservació del medi ambient associats amb l'Horta.

La nova imatge es vincula fonamentalment amb productes agroalimentaris produïts al voltant de Lleida, però també es pot associar a altres serveis i experiències que puguin sorgir a l'Horta de Lleida, com per exemple el turisme rural. El regidor d'Hàbitat Rural i Sostenibilitat, Joan Queralt, ha explicat que «la marca Horta de Lleida ha de ser una eina cabdal per crear identitat al territori i generar valor afegit que permeti un major desenvolupament econòmic».

  • NOU SERVEI DE LLEIDADIARI: T'enviem les notícies més importants de Lleida al WhatsApp totalment gratis. Punxa aquí!
Imatge de l'Horta de Lleida | LleidaDiari.cat

 

Permetrà diferenciar els productes agraris produïts a l'espai de l'Horta de Lleida

«La nova marca, segons Queralt, permetrà diferenciar els productes agraris i serveis produïts o oferts a l'espai agrari de l'Horta de Lleida, de cara al fet que els consumidors puguin localitzar clarament aquells productes d'aquest àmbit geogràfic, i que han estat produïts/oferts conforme als principis de tradició, traçabilitat, qualitat i sostenibilitat, de manera que es tradueixi en un impacte positiu des del punt de vista social, de l'economia local, del medi ambient i de la identitat territorial».

El responsable de l'Horta de Lleida va presentar aquest dimarts al vespre la nova marca davant d'una trentena de nous productors interessats a fer servir el nou distintiu per identificar els seus productes i serveis. Els temes que més van interessar als assistents van ser el control de l'origen dels productes, les accions de promoció de la nova marca, la qualitat dels productes de l'Horta i com les cooperatives poden participar amb la marca, entre altres qüestions. 

Una vintena de productors ja han presentat la sol·licitud a la Paeria

Cal destacar que, fins a la data, una vintena de productors agroalimentaris, des de petits pagesos fins a grans empreses, ja han presentat la sol·licitud a la Paeria per poder fer ús de la nova marca. Pertanyen als sectors agrari -fruita, horticultura i plantes aromàtiques), ramader (boví, porcí) i a la comercialització (botiga de barri i majoristes).

Totes les empreses de l'Horta que vulguin sol·licitar la marca poden fer-ho de forma gratuïta omplint el «full de sol·licitud» que es poden descarregar del web https://urbanisme.paeria.cat/sostenibilitat/horta/marca-horta-de-lleida, o posant-se en contacte amb el departament de Medi Ambient i Horta de la Paeria. A banda dels agricultors, poden sol·licitar la marca totes aquelles empreses que distribueixen (majoristes) o comercialitzen (com ara botigues, restaurants, serveis de càtering, etc.) els productes de l'Horta. I també aquelles empreses que ofereixen serveis compatibles amb el sector agrari (agroturisme, lleure, serveis agraris, etc.).


Comentaris

envia el comentari