Catalunya Diari

Virginias acomiadarà 120 treballadors després de la subhasta de l'empresa

Acrimont Investment i Risi només subrogaran 37 treballadors

Imatge d'arxiu de l'interior d'una fàbrica de Virginias
Imatge d'arxiu de l'interior d'una fàbrica de Virginias | Vicenç Llurba

L'empresa de torrons i galetes Virginias acomiadarà més de 120 dels 157 treballadors en canviar de propietaris després d'una subhasta de l'empresa, segons ha publicat aquest dimarts el Diari de Tarragona. El jutjat mercantil de Tarragona va emetre dilluns l'auto d'adjudicació de la unitat productiva i les marques de Virginias a Acrimont Investment i Risi, que van fer la millor oferta per més de cinc milions d'euros. Segons l'auto del jutge, Acrimont subrogarà 37 treballadors -17 de fixos i vint de fixos discontinus- del total de 160 persones que van treballar, de mitjana, el 2017. A més de la planta de Reus, amb el gran gruix de treballadors, Virginias també té una altra fàbrica a Pardinyes, a Lleida. L'empresa va entrar en concurs de creditors amb deutes d'uns setze milions d'euros.

En aquest sentit, cal recordar que ja l'any passat corrien els rumors de la difícil situació per la qual estava passant la fàbrica de Lleida. Segons va publicar en el seu moment la Vanguardia, els propietaris de la marca, Industrias Rodríguez, van presentar un preconcurs de creditors des del mes d'agost del 2017. L'empresa, amb seu a Reus (Baix Camp), encara no havia negociat amb la banca per a refinançar el deute que ascendeix a gairebé vint milions d'euros. Per la seva banda, els treballadors de la fàbrica de Lleida es mostraven preocupats i indignats després de patir retallades del 10% en el sou i acomiadaments en els darrers anys. En l'actualitat només queda una quinzena de treballadors que esperen amb esperança que Industrias Rodríguez pugui solucionar el problema financer.

Van denunciar persecució laboral

No obstant això, a finals de l'any 2017 treballadors de l'empresa Virginias van denunciar una «persecució laboral» per part de la firma propietària de la fàbrica. Segons els afectats, hi va haver canvis de lloc de treball, i fins i tot, variacions en el calendari laboral que ja estava acordat. En aquest sentit, van demanar «ajuda a qualsevol plataforma social que pugui donar-nos un cop de mà davant d'aquesta situació», asseguraven des del comitè d'empresa.


Comentaris

envia el comentari