Catalunya Diari

Visites guiades gratuïtes al Castell dels Templers de Gardeny a Lleida

El conjunt monumental se suma a les Jornades Europees de Patrimoni

Imatge del Castell dels Templers de Lleida
Visites guiades gratuïtes al Castell dels Templers de Gardeny del 10 al 12 d’octubre | LleidaDiari.cat

El Castell Templer de Gardeny de Lleida ofereix visites guiades gratuïtes aquest cap de setmana llarg amb motiu de les Jornades Europees de Patrimoni (JEP).

Les JEP se celebren cada any a escala europea entre els mesos de setembre i octubre. L'edició d'enguany té lloc els dies 10, 11 i 12 d'octubre i ofereix un extens programa de jornades de portes obertes i altres activitats gratuïtes per viure el patrimoni cultural català.

▶ TELEGRAM LLEIDADIARI: Ara també podeu rebre les notícies de LleidaDiari a través del canal de Telegram. Punxa aquí!

Es realitzaran en tres torns

Les visites guiades d'aquest cap de setmana al Castell de Gardeny es realitzaran en tres torns -10.30 h, 11.30 h i 12.30 h- i duraran una hora aproximadament. El lloc de trobada és al punt d'informació del Castell dels Templers de Gardeny. Per participar en l'activitat cal inscripció prèvia a Turisme de Lleida (Carrer Major 31, 973-700 319, [email protected]). El centre patrimonial romandrà obert al públic de 10.00 a 13.30 h durant aquests tres dies. El visitant podrà recórrer el patrimoni de la que va ser una de les principals cases templeres de la Corona d'Aragó. Amb la conquesta de la ciutat, l'any 1149, els templers van rebre diversos béns com a compensació per l'ajut ofert durant el setge, entre els quals es va incloure el turó de Gardeny.

Les Jornades Europees de Patrimoni són una iniciativa del Consell d'Europa i la Comissió Europea. Se celebren ininterrompudament a Catalunya des del 1991 i són considerades l'activitat participativa més important d'Europa en relació amb el patrimoni cultural. Impulsat per la Generalitat de Catalunya, l'esdeveniment compta amb la col·laboració de la Federació de Municipis de Catalunya, l'Associació Catalana de Municipis, l'Institut Ramon Muntaner, l'Associació Capital de la Cultura Catalana i Catalonia Sacra. Durant aquesta tardor, el Castell dels Templers de Gardeny obrirà al públic tots els caps de setmana i festius, de 10 a 13.30 h, i s'incorpora una visita guiada tots els dissabtes a les 12 h.


Comentaris

envia el comentari