Catalunya Diari

Visites guiades per a descobrir els racons més amagats de la Llotja

La Paeria estrenarà a partir de la tardor 'La Llotja Backstage'
Imatge d'un dels camerinos de la Llotja | LleidaDiari.cat

L'Ajuntament de Lleida, a través de la regidoria de Promoció de la Ciutat, del Comerç, del Turisme i de l'Ocupació i l'Emprenedoria, proposa a partir de la tardor la visita guiada 'La Llotja Backstage', que permetrà que la ciutadania descobreixi els llocs i racons menys coneguts del Palau de Congressos – La Llotja. L'alcalde accidental, Rafael Peris, ha presentat aquest dimecres aquesta nova ruta als mitjans de comunicació, que han pogut conèixer de primera mà el recorregut i els espais menys públics que, en definitiva, «són l'ànima de la Llotja i del seu funcionament», ha destacat Peris.

  

Peris ha presentat un tast de la visita guiada fent parada en una vintena d'espai prou desconeguts de la Llotja. Per començar el recorregut els assistents han entrat per la porta 1, un accés al pàrquing que també dóna accés a les entranyes de la Llotja i que porta a la sala de les taquilles i a una àrea de despatxos de logística interna i un punt molt important, com és la sala de control de seguretat on les 24 hores del dia se segueixen les 62 càmeres de seguretat que hi ha repartides per tot l'edifici. Posteriorment, s'arriba al hall de l'edifici on es visualitzen les autèntiques dimensions del palau i on es pot apreciar el passadís de llum de colors del sostre que s'adapta a les possibilitats que atorguen els diferents espais de la Llotja.

 

S'arriba a l'auditori Ricard Vinyes, a la sala principal de 984 metres quadrats i amb capacitat per a 1.000 persones. S'observa com la sala recrea l'Horta de Lleida, amb grans elements arbrats, una manta de fulles caigudes al sostre, i el cromatisme de les butaques de tota la sala. Però el més important és que es pot trepitjar l'escenari i estar dins de la tercera caixa escènica en ordre d'importància de Catalunya per les seves dimensions, després del Teatre Nacional i el Liceu. Però darrere de cada espectacle hi ha un món amagat darrere de l'escenari, com és el moll de càrrega que dóna accés a l'exterior i permet, a partir d'un joc d'obertura i tancament de comportes veure com està feta la construcció de l'edifici.

 

La visita inclou, a més, poder entrar en un dels catorze camerinos que hi ha al palau, visitar la llotja de la Llotja, espais i sales preferents per a visites VIP i vorejar passadissos poc coneguts que donen el tomb a l'escenari. Mitjançant un muntacàrregues adaptat per a 46 persones s'accedeix a la planta 2, on també es troba un laberint de passadissos fins a arribar a les tres cabines de traducció i a l''espatlla dreta' de l'escenari (es diu així perquè el punt de referència és sempre l'actor o l'actriu). La ruta passa per la zona d'oficines, on hi ha una vintena fins a arribar a la sala de premsa i al foyer principal on es poden contemplar unes vistes magnífiques amb la Seu Vella, el riu i el pont de Príncep de Viana. D'aquí s'arriba a l''espatlla esquerra' de la caixa escènica passant pel 'passadís del rei' i arribant, després, a la sala verda i novament a la zona d'oficines, passant abans per una altra sala VIP on destaca l'exposició de tres quadres de pintors lleidatans com són Perico Pastor, Gregorio Iglesias i Joaquín Ureña.Comentaris

envia el comentari