Catalunya Diari

Volem Independència per canviar-ho tot!

Volem Independència per canviar-ho tot!| Teresa Ibars

 Bon cop de falç defensors de la terra! 
 
L’Onze de Setembre sens dubte és un dia de festiva reivindicació i en aquest context volem deixar clara quina és la terra que reivindiquem, quina és la nostra utopia. Com deia Eduardo Galeano al segle XIX, per a què serveix la Utopia? Ella està allà a l’horitzó. M’hi apropo dues passes i ella s’allunya dues passes. Camino deu passes i l’horitzó s’allunya deu passes enllà. Per molt que jo camino mai l’aconseguiré. Per a què serveix doncs la Utopia? Serveix per això: per a caminar. 
 
En la nostra organització es camina per arribar a l’horitzó que anhelem i tenim pressa per fer-ho. Tenim ànsia per viure la justícia social i la independència. Lluitem doncs per assolir la independència i el socialisme per als Països Catalans. No volem solament independència per fer veure que moguem alguna cosa per a que tot quedi igual, com deia Lampedusa al seu Gatopardo; volem un altre sistema. Som anticapitalistes. Volem socialisme, volem la desaparició de la societat patriarcal. La independència i la voluntat de construir un país vertebrat per la justícia social i la radicalitat democràtica que torni el control de la política al poble, ens fa avançar. Volem independència per canviar-ho tot! 
 
El nostre model passa per posar l’economia al servei de les persones, per avançar cap a la igualtat social i, per tant, fem una defensa aferrissada dels serveis públics i dels serveis socials, de la universalització del dret a l’habitatge i la defensa dels nouvinguts. Passa també per eradicar el patriarcat com a forma d’organització social que dóna la màxima autoritat social i política a l’home, adult, heterosexual i cap de família i que necessita relacions de dominació, per les quals controlar les persones segons una jerarquia de sexe, edat i opció sexual. Inessa Armand, la primera dirigent del Departament de la Dona en la Revolució Russa del 1917, va dir: Si l’alliberament de la dona és impensable sense el comunisme, el comunisme és també impensable sense l’alliberament de la dona. La lluita pel socialisme i la lluita per l’alliberament de la dona són inviables la una sense l’altra. Passa també per una fiscalitat progressiva i directa, pel model cooperatiu com a base de repartiment equitatiu de la riquesa i per la democràcia no solament política, si no també econòmica. La via per assolir-ho la, Unitat Popular.
 
L’Onze de Setembre és la jornada en la que fem públiques, de manera clara, aquestes línies mestres de la nostra manera de fer. En aquesta data i enguany –on la ciutadania ha pres les seues decisions a banda dels actes institucionals més que mai- des de la CUP convidem a la mobilització. Animen a participar en els actes al carrer: Manifestació que surt de la Plaça Paeria a les dotze del matí; participació en la Via Catalana o en encerclar la Caixa a Barcelona. Participació en definitiva de les reivindicacions del poble i pel poble, per canviar-ho tot.
 
Teresa Ibars, membre de la Candidatura d’Unitat Popular


Comentaris

envia el comentari