Catalunya Diari

La Xarxa Solidaritat Lleida deixarà de funcionar a partir del pròxim dilluns

Un total de 675 voluntaris han participat en la iniciativa

Una voluntària de la Xarxa de Solidaritat de Lleida duent la compra a un matrimoni vulnerable, el dia 17 de març de 2020.
Una voluntària de la Xarxa de Solidaritat de Lleida duent la compra a un matrimoni vulnerable | LleidaDiari.cat

La Xarxa Solidaritat Lleida (XSL) deixarà d’estar operativa a partir del pròxim dilluns, 8 de juny, en haver-se avançat en el procés de desconfinament de l’estat d’alarma per la Covid-19 i haver-se flexibilitzat les mesures que van originar la seva creació, segons expliquen el paer en cap, Miquel Pueyo, i el regidor de Joventut, Ignasi Amor, en una carta conjunta adreçada als 675 voluntaris que s’han brindat a col·laborar, des que es va establir aquest servei a mitjans de març.
 
 

▶ INVITACIÓ: Ja us podeu unir al grup oficial de Facebook del Lleida Diari on comentem entre tots les notícies de Lleida! Us informareu, podreu comentar l'actualitat i també us entretindreu.  FEU CLIC AQUÍ, US ENCANTARÀ!

 
 
L’alcalde i el regidor agraeixen el gest solidari de tots aquests lleidatans i lleidatanes que es van oferir a «ajudar a altres persones en aquests moments tan difícils, fet que demostra la innegable qualitat humana de la nostra ciutadania». Al mateix temps, demanen disculpes si s’ha donat el cas que «durant aquest període no has dut a la pràctica aquesta ajuda». I és que la gran quantitat de persones que es van oferir, «va possibilitar tenir les demandes sempre ateses, gestionant-les seguint criteris de mobilitat, barri de la ciutat, la tipologia d’ajuda que oferíeu i la demanda que es feia, perquè aquesta ajuda fos la més resolutiva possible i amb les màximes garanties per totes les persones implicades».
 
 
La Xarxa Solidària de Lleida va néixer per fer front a les situacions de persones que, a causa del confinament, es trobaven en una situació d’especial vulnerabilitat. La situació requeria una acció ràpida i urgent. Tasca que va assumir l’equip de la Regidoria de Joventut, amb el reforç de dos professionals del departament de Cooperació, ja que bona part dels seus projectes grupals i presencials havien quedat aturats. Una vegada ha finalitzat el confinament, l’Ajuntament de Lleida creu aconsellable el tancament controlat de la xarxa, perquè l’equip de Joventut està reobrint els projectes que té encomanats; perquè, finalitzada l’emergència sanitària, les accions de voluntariat han de ser desenvolupades per les entitats socials, essent tasca de l’Administració el foment, control i avaluació d’aquest tipus d’acció, i perquè la mateixa xarxa es va desfent de forma natural, ja que moltes de les persones deixen de demanar aquest servei.
 
 
Per dur a terme un tancament ordenat de la XSL, tècnics de Joventut de l’Àrea de la Gent Gran contactaran amb totes les persones que han demanat ajut, per comprovar que estan bé, detectar necessitats i informar del tancament i dels telèfons municipals on es poden adreçar en el cas que requereixin ajuda. Aquesta informació permetrà derivar al Departament de Drets Socials les situacions de vulnerabilitat que es detectin i que van més enllà del moment actual. Professionals de Joventut i Cooperació també contactaran a partir de dilluns vinent amb tots els col·laboradors de la XSL, per informar-los del tancament del servei, agrair-los la seva dedicació, oferir-los la possibilitat de derivar-los cap a entitats de voluntariat de la ciutat, així com demanar-los la possibilitat de preservar les seves dades personals, per mantenir-los en «situació de reserva», per si un rebrot requereix reactivar la xarxa solidària.

Comentaris

envia el comentari