Catalunya Diari

Xema Solé no repetirà com a regidor i abandona la política

Xema Solé no repetirà com a regidor i abandona la política| Redacció - Fotografia: PP Ajuntament de Lleida

 

El regidor del PP a l'Ajuntament de Lleida Xema Solé Solà ha pres la decisió de no repetir com a candidat a les eleccions municipals que se celebraran el proper mes de maig, segons ha comunicat a alguns membres de la direcció del seu partit.

L'edil del Partit Popular, que havia ocupat el cinquè lloc de la llista del PP a la Paeria fa quatre anys, ha decidit també abandonar la política activa i, en aquests moments, baralla fins i tot la possibilitat de donar-se de baixa de la formació política, a la qual ha estat vinculat des de fa gairebé una dècada. Solé argumenta que són vàries les causes que li han portat a adoptar aquesta decisió, però que prevalen especialment les professionals, ja que la seva vinculació política ha condicionat negativament la seva activitat artística. 
 
El regidor del PP, conegut al món de l'espectacle com Màgic Xema, manifesta la seva intenció de potenciar la seva faceta artística amb un nou projecte orientat al món de la formació empresarial, en el qual es combinen les tècniques de comunicació i expressió, amb la màgia; i potenciar alhora les gales en directe i les seves intervencions en TV. No obstant això, el paer de Lleida també s'ha vist empès a prendre aquesta decisió per raons polítiques, en estar en clara disconformitat amb la filosofia i maneres de procedir del seu partit en diversos temes sensibles. 
 
Per a Solé, la gestió dels mitjans públics des que el Partit Popular està al Govern és nefasta. Critica obertament que es castigui als productes culturals amb un IVA del 21 per cent, mentre que la pornografia només pagui el 4; censura el poc suport donat a les PIMES i els autònoms, que són els motors de l'economia i de la creació d'ocupació al nostre país, i retreu la política de comunicació de la seva formació, tant la interna com l'externa, en recordar el seu passat com a periodista. I afegeix: "On hem arribat! Quan treballava a la ràdio no s'haguessin atrevit a convocar una roda de premsa sense preguntes o a través d'un plasma, ja que s'haguessin quedat sols".
 
Però les crítiques i retrets abasten altres facetes, a més de la política comunicativa. La falta de democràcia interna tampoc en queda al marge: "El PP és una organització vertical i dictatorial, on l'opinió del militant no té cap valor i on mai es plantejarà un exercici de primàries".
 
El regidor de la Paeria tampoc fuig els escàndols de corrupció que afecten el PP: "És cert que no són exclusiva del Partit Popular. Totes les formacions polítiques tenen algun cas per avergonyir-se, però la majoria d'aquests s'haurien pogut evitar un 90 per cent de les vegades si ens haguéssim dotat d'una norma que impedís perpetuar-se en el poder més de 8 anys".
 
Amb aquest tipus de mesures s'evitaria caure en la professionalització de la política o que en ella s’aixopluguessin un bon nombre de persones que no tenen ni ofici ni benefici, que és el germen de tots els mals de la corrupció. En aquest sentit, ha explicat que "el pas que ara dono, puc donar-ho perquè no depenc de cap càrrec per guanyar-me la vida. Jo no he de triomfar en la política, perquè ja he triomfat en la meva activitat professional”.


Comentaris

envia el comentari