Catalunya Diari

Arriba un temporal de pluja i vent entre diumenge i dimarts

Arriba un temporal de pluja i vent entre diumenge i dimarts| Redacció - Fotografia: Laura Biela / Generalitat de Catalunya

 

El Servei Meteorològic de Catalunya informa de l’arribada d’una pertorbació procedent de l’Atlàntic que afectarà Catalunya entre diumenge 1 i dimarts 3 de novembre. Es preveu que doni lloc a precipitacions generals a Catalunya, tot i que les més quantioses s’enregistraran dilluns 2 a la meitat est del país i a la resta del litoral i del prelitoral.

Les pluges s’iniciaran diumenge amb intensitat entre feble i moderada pel terç sud i quadrant nord-est, i al final del dia s’aniran estenent a la resta del país, alhora que s’intensificaran. Dilluns les precipitacions es faran generals, i les més abundants afectaran el litoral, el prelitoral i l’interior del quadrant nord-est, on es podran acumular més de 100 mm. 
 
Dimarts no farà net, ja que es preveu una segona escombrada de precipitació que, si bé afectarà de nou tot Catalunya, no serà tant intensa ni abundant com la de dilluns.
 
A banda, la formació i aprofundiment de la depressió en superfície centrada al sud de la Península Ibèrica, donarà lloc a vent fort de component est al llarg de dilluns, i amb tendència a perdre força de cara a dimarts. Aquest vent, que bufarà amb llarg recorregut i perpendicular a la costa, produirà un destacat temporal marítim. Les onades màximes podran superar els 2.5 metres d’alçada i hi haurà una notable mar de fons de l’est.
 
A causa d’aquesta previsió el Servei Meteorològic de Catalunya ha emès un preavís per acumulació de pluja i un avís per onatge.
 
Els models a mitjà termini indiquen més tranquil·litat meteorològica durant la segona meitat de la setmana.


Comentaris

envia el comentari