Catalunya Diari

Èxit rotund dels horts urbans de Tàrrega, els quals tindran continuïtat

Èxit rotund dels horts urbans de Tàrrega, els quals tindran continuïtat| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Tàrrega

 Per a celebrar les collites obtingudes es convocà el passat cap de setmana un esmorzar popular en què el plat estrella foren les 16 varietats de tomata que es conreen a la finca, amb força participació. Els horts urbans de Tàrrega responen a finalitats socials i lúdiques: d’una banda en fan ús famílies que cobreixen així necessitats bàsiques i de l’altra persones interessades en l’horticultura com alternativa de lleure.
 
L’alcaldessa de la localitat, Rosa Maria Perelló, i la regidora d’Acció Social, Josefina Bernades, han manifestat que l’acceptació d’aquesta iniciativa ha sobrepassat les expectatives i han anunciat la seva continuïtat. A més, els actuals arrendataris gaudiran de l’opció de continuar amb els seus conreus si així ho desitgen, un cop finalitzi l’actual programa aquest novembre. A més de la tomata, entre els productes conreats figuren varietats d’enciams, cebes, patates, mongetes, maduixes i cogombres, on s'empren tècniques tradicionals d’horticultura ecològica.
 
Els horts urbans de Tàrrega s’ubiquen en un solar de 2.400 metres quadrats que el consistori llogà a la intersecció dels carrers Bellpuig i Canal d’Urgell. La parcel·la dóna cabuda a 28 horts de 50 metres quadrats cadascun i compta amb xarxa de regadiu, magatzem per desar les eines i pou d’aigües freàtiques. L’Ajuntament aplica bonificacions als usuaris amb rendes baixes. Els horts urbans seran protagonistes a la 14a Fira del Medi Ambient de Tàrrega els dies 5 i 6 d’octubre, amb visites guiades i sessions didàctiques.


Comentaris

envia el comentari