Catalunya Diari

Bioblitz Lleida torna aquest cap de setmana a La Mitjana

Bioblitz Lleida torna aquest cap de setmana a La Mitjana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Bioblitz Lleida repeteix l’experiència de l’any passat i torna a La Mitjana aquest cap de setmana. L’activitat Bioblitz és una marató científica que s’obre al conjunt de la ciutadania per trobar i identificar especies dins d’un espai natural proper, promovent així l’interès i el coneixement per la diversitat biològica de l’entorn. 

Els dies 4 i 5 es faran grups de recerca amb els participants que, acompanyats per especialistes, intentaran trobar micromamífers, ocells, insectes, plantes o fongs, entre altres per fer un inventari de la biodiversitat que hi ha al parc de La Mitjana. Així, s’ofereix l’oportunitat de fer de biòlegs de camp per un dia.
 
L’activitat és gratuïta i cal fer inscripció prèvia, que es pot fer on-line.
 
El programa previst és el següent:
Dissabte, dia 4 de juny:
- De 09.00 a 11.00 hores: Identificació d’arbres i arbustos – Josep A. Conesa, professor titular de Botànica d’ETSEA.
 
- D'11.00 a 13.00 hores: Identificació de bolets i fongs – Carles Cortés, membre de la secció de micologia de l’IEI.
 
- De 10.00 a 11.30 hores: Mostreig de macroinvertebrats aquàtics – Antoni Palau Nadal, especialista.
 
- D'11.30 a 13.00 hores: Identificació dels macroinvertebrats aquàtics capturats – Antoni Palau Nadal, especialista.
 
- De 17.00 a 19.00 hores: Seguiment de caixes niu d’ocells – Joan Bernal, ornitòleg membre de l’ICO.
 
- De 17.00 a 20.00 hores: Col·locació de trampes per a la captura de micromamífers – Fermí Sort, biòleg. Centre tecnològic forestal de Solsona.
 
- De 19.00 a 21.00 hores: Identificació d’ocells forestals pel seu cant – Joan Bernal, ornitòleg membre de l’ICO.
 
Diumenge, dia 5 de juny:
- De 08.00 a 10.00 hores: Revisió de les trampes per a la captura de micromamífers i identificació d’espècies – Fermí Sort, biòleg. Centre tecnològic forestal de Solsona.
 
- De 09.00 a 11.00 hores: Anellament d’ocells – Eladi Ribes, anellador professional, membre de la SOC.
 
- D'11.00 a 13.00 hores: Seguiment de caixes refugi de ratpenats – Fermí Sort, biòleg. Centre tecnològic forestal de Solsona.
 
- D'11.00 a 13.00 hores: Identificació d’insectes.
 
Recerca naturalista
L’any 2016 se celebra el 25è aniversari de l’inici de les activitats d’educació ambiental al parc de la Mitjana. Aquestes activitats són essencials per donar a conèixer el parc, sensibilitzar la població sobre la problemàtica de la zona, posar-la en valor i afavorir la seva recuperació. En aquest sentit, Bioblitz és una nova proposta que pretén fer un pas més enllà i afavorir un coneixement més profund dels valors naturals de l’espai, facilitant a la ciutadania el contacte amb especialistes i científics amb els quals compartir una jornada oberta de recerca naturalista.
 
Aquesta activitat coincideix amb la commemoració del Dia Mundial del Medi Ambient, que se celebra cada 5 de juny, a proposta de les Nacions Unides, per estimular la conscienciació mediambiental arreu i per promoure l’acció política en matèria de sostenibilitat.
 
Per a més informació: Regidoria de l'Habitat Urbà i Rural i de la Sostenibilitat, tel. 973 700 455 – email: infosostenible@paeria.cat.


Comentaris

envia el comentari