Catalunya Diari

Campanya de recollida d’arbres de Nadal

Campanya de recollida d’arbres de Nadal| Redacció - Fotografia: Miki de Santiago (Arxiu)

 

L’Ajuntament de Lleida ha iniciat la recollida d’arbres de Nadal, que promou cada any després de les festes per incentivar el reciclatge. Els ciutadans poden dipositar els arbres a la vora del contenidor d’escombraries gris, el de rebuig, o bé portar-lo a la deixalleria municipal, tant fixa com mòbil, fins el proper 14 de gener. Els arbres recollits seran triturats i convertits en compost que servirà per abonar altres plantes i, d’aquesta manera, s’incorporen de nou al cicle de la natura.

La campanya es coordina des de la Regidoria d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de la Paeria, que també ha reforçat durant aquests dies la recollida selectiva als diferents barris de la ciutat, ja que en l’època de Nadal augmenta la producció de residus amb els regals, els dinars festius o els guarniments de la llar. Separar aquests residus a casa i col·locar-los als contenidors de recollida selectiva corresponents permet que s'utilitzin per tornar a fabricar materials, estalviant matèries primeres i energia.
 
A la localitat de Mollerussa, l'Ajuntament ha habilitat diversos espais per a la seva recollida, des d'aquest dijous i fins el proper dimarts, dia 12 de gener, ambdós inclosos. Els punts de recollida són: la Plaça dels Països Catalans; l'avinguda de la Generalitat (prop de la Plaça de l'Estació); el Passeig del compositor Beethoven; la Plaça Major; la Plaça de Sant Jaume; el carrer de Llorenç Vilaró (aparcament del costat de les piscines d'estiu); i l'avinguda de la Pau (prop de la Plaça de la Sardana).
 
A Solsona, els arbres de Nadal es poden deixar fins al diumenge 17 de gener a la Plaça del Camp, en un punt de recollida habilitat expressament. En la campanya de l'any passat, seguint la tendència dels darrers anys, se'n van recollir prop d'una dotzena, una quantitat molt petita, que en part s'atribueix al canvi d'hàbits de les famílies, que cada vegada opten més pels avets artificials.
 


Comentaris

envia el comentari