Catalunya Diari

Catalunya cedeix 21 voltors més a Israel per contribuir a la reintroducció de l'espècie en aquest país

Catalunya cedeix 21 voltors més a Israel per contribuir a la reintroducció de l'espècie en aquest país| ACN - Fotografia: Generalitat de Catalunya (Arxiu)

 

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha cedit 21 voltors més a l'Autoritat Israeliana de Parcs i Natura (INPA) per reintroduir aquesta espècie al seu país. Els exemplars, que han sortit aquest dijous al matí del centre de recuperació de fauna salvatge de Vallcalent, a Lleida, s'afegiran als 16 que ja es van enviar el passat mes de juliol. 

Els primers que van arribar a Israel es troben ara en una gàbia d'aclimatació al desert del Nègueb. Es tracta de la fase prèvia a l'alliberament en el qual se'ls alimenta per acostumar-los i fixar-los en el territori on hauran de viure, una metodologia comuna en totes les reintroduccions de carronyaires.
 
A Israel, la població de voltors s'ha reduït molt aquestes darreres dècades per diferents motius. Malgrat els esforços de conservació, la recuperació no s'està produint al ritme esperat. Per evitar-ne l'extinció, el govern israelià ha decidit importar-los d'Europa, ja que no hi ha diferències genètiques significatives entre uns voltors i altres. S'ha de tenir present que l'èxit de la reintroducció pot beneficiar també les poblacions d'aquests carronyaries als Balcans i de tot sud-est europeu, on els exemplars més joves migren a Israel durant la temporada d'hivern.


Comentaris

envia el comentari