Catalunya Diari

Censen una quarantena de micromamífers a l'estany d'Ivars i Vila-sana

Censen una quarantena de micromamífers a l'estany d'Ivars i Vila-sana| Text i fotografia: ACN

 

Ratolins de bosc, ratolins mediterranis o musaranyes van ser alguns de la quarantena de micromamífers que es van censar el cap de setmana passat a l'estany d'Ivars i Vila-sana, durant una activitat específica que es va fer oberta al públic dins el programa del Consorci que gestiona aquest espai natural recuperat. 

Dos cops a l'any es fa aquesta activitat important per poder fer un seguiment dels petits mamífers existents a l'estany amb la col·laboració del museu de Granollers i l'entitat EGRELL. Al novembre es fa amb el format d'un taller pràctic en que els participants poden veure com es col·loquen unes petites caixes, en unes zones predeterminades, per tal que els micromamífers quedin atrapats i així poder-los estudiar i alliberar.
 
Per tal d'establir un cens i fer-ne un seguiment adequat, a banda de mesurar-los, pesar-los i determinar-ne el sexe, als micromamífers se'ls fa una marca, en el cas de les musaranyes tallant una mica de pèl, i als ratolins amb una petita anella a les orelles. La presència d'aquests animalets, segons el director tècnic de l'estany, Toni Costa, ''és un bon indicador de la qualitat del medi'' i també demostra que hi ha predadors que se n'alimenten, com poden ser els rapinyaires nocturns, els xoriguers i les òlibes.


Comentaris

envia el comentari