Catalunya Diari

Comença la campanya d’esporga d’hivern, que es perllongarà fins a març

Comença la campanya d’esporga d’hivern, que es perllongarà fins a març| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

La Regidoria de l’Hàbitat Urbà i Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida ha començat fa uns dies la campanya de l’esporga d’hivern 2016-17 dels arbres de la ciutat, que té previst cloure’s a mitjans de març. La previsió del nombre total d’arbres a podar en els carrers, places i patis escolars és de 14.500 unitats.

L’esporga està estructurada en dos grups de treball. Cada grup de treball està format per dos màquines i quatre operaris. Les restes de l’esporga es recullen diàriament i es transporten fins als centres autoritzats per a gestionar aquest tipus de material.
 
Fa uns dies es va iniciar l’esporga als nuclis de Sucs i Raimat i a la zona de la Ciutat Jardí. Aquest mes de novembre, els treballs continuaran a Raimat i la Ciutat Jardí i s’iniciaran a la plaça de les Missions, la zona de l’Escorxador, la Mariola, el Camp d’Esports, els Xalets Humbert Torres, Príncep de Viana, Clot, Vila Montcada i Balàfia.
 
En els pròxims mesos, el calendari previst és el següent:
- Desembre: Mariola, Ronda, Joc de la Bola, Príncep de Viana-Clot, Vila Montcada, Balafia.
- Gener: Joc de la Bola, Camp d’Esports, Ronda, Av. Madrid, Balàfia, Pardinyes, Llivia, Seca de Sant Pere, Cappont (esporga corresponen als sectors de les Fundacions).
Febrer: Rambla Ferran, Cappont, Pardinyes i la Bordeta.
Març: Cappont, Bordeta i Magraners.
 
Cal tenir present que aquesta planificació es pot veure alterada per condicions meteorològiques adverses o per altres esdeveniments puntuals, que poden sorgir a la ciutat, d’aquí que setmanalment es preparen planificacions més concretes i detallades dels espais a esporgar.


Comentaris

envia el comentari