Catalunya Diari

El canal d'Urgell descarta avançar la temporada de reg després de les darreres pluges

El canal d'Urgell descarta avançar la temporada de reg després de les darreres pluges| ACN - Fotografia: rutasdesenderismo.com

La pluja i la neu d'aquest cap de setmana ha deixat entre 35 i 50 litres a la zona regable del canal d'Urgell, a la plana de Lleida. Amb aquests registres la comunitat de regants descarta avançar la campanya de reg, una opció que havia estat fins ara sobre la taula per l'escassetat de precipitacions d'aquest hivern.

La nevada que aquest dissabte va enfarinar la plana de Lleida no ha causat danys a l'agricultura, més aviat la pluja ha estat molt benvinguda, especialment als camps de cereal, que són els que més han patit la sequera.

Aquest diumenge l'assemblea general del Canal d'Urgell ha posposat fins el cap de setmana que ve decidir la data d'inici de la campanya, que fins i tot podria fixar-se per després de Sant Josep, tal com ha explicat Ramon Carné, president de la comunitat de regants.

Ara la preocupació dels pagesos són les gelades, que sí que podrien fer mal als arbres que ja han florit, com els fruiters i ametllers.


Comentaris

envia el comentari