Catalunya Diari

El cens d’aus aquàtiques a la Mitjana registra aquest gener prop de 200 exemplars

El cens d’aus aquàtiques a la Mitjana registra aquest gener prop de 200 exemplars| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 Aquest cens que es fa cada any al gener ha estat dirigit per l’ornitòleg expert, Steve West, i ha permès evidenciar l’estabilització de les espècies més habituals a la Mitjana com són el corb marí gros (Phalacrocorax carbo), l’ànec collverd (Anas platyrhynchos, o la polla d’aigua (Gallinula chloropus).
 
La pluja ha impedit que la quinzena de participants en aquesta activitat no poguessin acabar el treball en bones condicions. En el cens que s’ha fet aquest dissabte s’han pogut veure prop de 200 exemplars: 94 collverds (Anas platyrhynchos); 38 Corbs marins grossos (Phalacrorcorax carbo); 28 Polles d'aigua (Gallinula chloropus); 12 Cabussets (Tachybaptus ruficollis); 3 Grisets (Anas strepera); 4 Fotges vulgars (Fulica atra); 3 Bernats pescaires ( Ardea cinerea); 2 Cigonyes blanques (Ciconia ciconia); 2 Gavià argentats 2 i 1 Rascló (cant).
 
Les tasques per a l'elaboració del cens han consistit en un repàs de tota l’àrea per comptabilitzar els efectius de les espècies d’aus aquàtiques existents, així com també dels rapinyaires presents en aquestes zones humides. Els ocells són indicadors ambientals del territori i la seva presència evidencia els canvis en el medi ambient.
 
Aquesta activitat forma part del Cens Internacional d’ocells aquàtics que es realitza cada any a nombroses zones humides, costes i rius per conèixer l’evolució dels fluxos migratoris d’aus a Europa.Comentaris

envia el comentari