Catalunya Diari

El curs d’identificació de bolets detecta 10 espècies noves a la Mitjana

El curs d’identificació de bolets detecta 10 espècies noves a la Mitjana| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

El curs d’identificació de bolets que la Regidoria de Medi Ambient ha organitzat aquest cap de setmana ha detectat 10 espècies noves al parc de la Mitjana. Les noves espècies són característiques dels boscos de ribera, que no havien estat detectades abans al parc. 

Amb aquestes ja són 150 les espècies diferents que s’hi poden trobar. El curs, que s’ha fet per cinquè any consecutiu, ha estat un èxit per les bones condiciones de l'ambient de les darreres setmanes que fan que sigui un bon any per als bolets. En aquests tres dies, s'han pogut identificar 100 espècies diferents, trobades a les rouredes, als alzinars i les pinedes del Montsec i al bosc de ribera Parc de la Mitjana, ja que cada hàbitat, per les seves particularitats (humitat del sòl, acidesa, tipus d’espècies) té associats un conjunt d’espècies diferents.
 
Els professors del curs han estat José Manuel Pérez Redondo i Joan Montón de la Secció de Micologia de l’Institut d’Estudis Ilerdencs, que han identificat en els darrers anys unes 140 espècies de bolets, al Parc de la Mitjana. Les espècies són pròpies dels boscos de ribera, com el bolet de tinta, el mataparent, l’orella de Gat o el pollancró. També hi han detectades al menys unes cinc espècies tòxiques i dues tòxiques mortals.
 
Amb el conjunt de mostres que s’han pres al camp, s’ha muntat un petita exposició de bolets davant del Centre d’Interpretació del Parc de la Mitjana, la qual ha estat molt ben valorada per tots els visitants del parc la tarda de diumenge. L’exposició romandrà visitable fins aquest dilluns a la tarda.
 
El curs d’identificació de bolets forma part del programa d’activitats de natura i medi ambient EcoActivitats 2014, que la Regidoria de Medi Ambient i Horta ha programant per aquesta tardor.


Comentaris

envia el comentari