Catalunya Diari

El Govern preveu arrendar 2.500 ha hectàrees del Segarra-Garrigues

El Govern preveu arrendar 2.500 ha hectàrees del Segarra-Garrigues| EP - Fotografia: Generalitat de Catalunya

 La Conselleria gestiona ara unes 400 hectàrees a Bellmunt, Castelldans, Alfés, Plans de Sió, Belianes i Utxesa, i està buscant altres 400 per començar la temporada, a l'octubre, amb 800 hectàrees. La idea, segons Sala, és que a mesura que vagi avançant el canal avanci també la gestió mediambiental del territori.
 
El Govern ha detectat també un creixent interès dels agricultors de adherir-se al regadiu a la zona sud del canal que ara només rega 6.500 hectàrees. 
 
Pugen les adhesions
"Ara hi ha moltes peticions, les zones amb més adhesions, en n'hi ha més pressió perquè comencem són aquelles en les hi ha més tradició de regadiu, com les del sud", ha assegurat el director general. Des del seu punt de vista, el paisatge està canviant molt poc perquè, llevat d'algunes finques de fruites i hortalisses, segueixen manant els cultius tradicionals, de manera que la diferència està en que els agricultors tenen assegurada l'aigua i els surten els números, ha explicat.
 
Per Sala, el principal problema és el canvi de tècnica de secà a regadiu és que "a vegades costa, depèn de l'edat de l'agricultor. Són canvis profunds. Nosaltres tenim com a referència el canal d'Urgell, que va trigar més de 20 anys en estar plenament operatiu". 
 
El Canal Segarra-Garrigues té un pressupost de 1.500 milions: 500 per al canal principal, a càrrec de l'Estat, que està pràcticament finalitzat, i 1.000 a càrrec de la Generalitat i regants per als ramals secundaris i les connexions amb les finques, dels que està executat un 65%.


Comentaris

envia el comentari