Catalunya Diari

El Pla de modernització del reg de l’Horta de Lleida, en marxa a la tardor

El Pla de modernització del reg de l’Horta de Lleida, en marxa a la tardor| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Un total de 1.800 hectàrees de les partides de la Caparrella, Rufea, Butsènit i Malgovern es veuran beneficiades a partir de la tardor per la instal·lació de reg a pressió, unes millores que comportaran un 45% d’estalvi d’aigua i l’increment de la qualitat dels productes agrícoles lleidatans.

El tinent d’alcalde i regidor de l’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat de l’Ajuntament de Lleida, Fèlix Larrosa, ha rebut aquest dilluns el president de la Junta de Sequiatge, Joan Antoni Boldú, i diversos representants de l’entitat per parlar sobre el Pla de Modernització del reg de l’Horta de Lleida, que contempla la instal·lació de reg a pressió a les partides de la Caparella, Rufea, Butsènit i Malgovern i que està previst que s’iniciï a la tardor.
 
Larrosa ha destacat que un total de 1.800 hectàrees d’Horta de Lleida es veuran beneficiades per aquestes millores: “L’Ajuntament de Lleida donarà ple suport al pla de modernització del reg a l’Horta de Lleida, una de les inversions més importants que tindran lloc a Lleida els propers anys, i vetllarà perquè les obres generin les mínimes incidències a les partides afectades”.
 
Per la seva banda, Boldú ha explicat que la modernització del reg en aquestes quatre partides, que agafaran l’aigua des de la bassa de Vallcalent, suposarà un estalvi del 45% d’aigua i un increment de la qualitat de la producció, a més a més de la reducció de costos i despeses. La inversió prevista per la modernització del reg a l’Horta de Lleida és d’uns 11 milions d’euros, iva inclòs.


Comentaris

envia el comentari