Catalunya Diari

El Viver d’Agricultors de Rufea dóna els seus primers fruits

El Viver d’Agricultors de Rufea dóna els seus primers fruits| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 El Viver d’Agricultors de Rufea és un projecte innovador a tota Catalunya, impulsat per l'Ajuntament de Lleida, adreçat a totes aquelles persones que tenen una idea de negoci basat en l’agricultura i que, sense disposar de terra, volen tirar-la endavant minimitzant la inversió inicial.
 
A través d'aquest projecte, la Paeria dóna suport a totes aquelles persones que estiguin interessades en ser emprenedores i que veuen en l’activitat agrícola una sortida professional. D’aquesta manera, el Consistori facilita i ajuda a posar en marxa empreses relacionades amb l’agricultura, alhora que es dinamitza l’Horta de Lleida. Per fer-ho, es cedeix una parcel·la agrària d'unes dues hectàrees durant cinc anys, que inclou la xarxa principal de reg i facilita tot tipus d'assessorament per poder tirar endavant el negoci.
 
Actualment el Viver d’Agricultors de Rufea compta amb tres emprenedors, amb possibilitat d’ampliar encara més aquest projecte per “a bona acollida que ha tingut i per l’interès que ha creat. Tots tres basen la seva activitat en la producció d’hortalisses ecològiques i la venda de proximitat i ofereixen un ampli ventall de cultius i de diferents varietats.
 
El Viver d’Agricultors rep l’assessorament tècnic de l’ADV de Producció Ecològica de Ponent en matèria de control de plagues i malalties amb sistemes ecològics. Un dels horts disposa, a més a més, d’un sistema d’una estació de monitorització que registra el moviment de l’aigua al sòl. El responsable del nou sistema de reg, de l’empresa Safsampling, ha explicat que l’estació serveix, d’una banda, per gestionar l’aigua d’una manera racional i, de l’altra, facilita que el cultiu expressi tot el seu potencial.


Comentaris

envia el comentari