Catalunya Diari

Els Agents Rurals alliberen a Alguaire dues serps a l'espai protegit de la Unilla

Els Agents Rurals alliberen a Alguaire dues serps a l'espai protegit de la Unilla| Text i fotos: ACN

 

Els Agents Rurals han alliberat aquesta setmana dues serps a l'espai protegit del Clot de la Unilla, al terme municipal d'Alguaire. Els dos animals, una serp verda (Malpolon monspesulanus) i una serp blanca o d'escala (Rinechis escalaris), van ser capturats pels agents i traslladats al Centre de Fauna Salvatge de Vallcalent de Lleida on s'han encarregat de la seva recuperació. 

En ambdós casos, van ser localitzades per un particular, una en mal estat en un hort, i l'altra en un pàrquing de la ciutat de Lleida. Totes les serps estan protegides i són uns grans controladors de plagues de rosegadors, inclòs el conill, que sovint ocasionen danys a l'agricultura. Qualsevol persona que trobi algun exemplar fora del seu hàbitat natural ha de trucar al telèfon d'emergències 112 i els membres del CAR es desplaçaran al lloc per fer-se càrrec de l'emergència.
 
La serp verda, d'1,80 metres i més de 10 anys, es pot considerar una de les més grans que han entrat mai al centre de Vallcalent. L'animal havia quedat atrapat en una xarxa de protecció d'hortalisses col·locada en un hort. La serp es trobava en molt mal estat, ja que en quedar atrapada per la boca es va desencaixar la mandíbula i va quedar en unes condicions que li impedien alimentar-se. Això li hagués provocat una mort segura. La recuperació va ser lenta, ja que va estar prop d'un mes al Centre de Vallcalent sota la tutela i intervenció dels veterinaris fins que es va comprovar que l'animal estava totalment recuperat.
 
Per la seva part, la serp d'escala va ser recollida en un pàrquing dins la ciutat de Lleida ja que aquest tipus d'animals busca refugi a l'escalfor dels motors dels vehicles quan aquests es troben al camp. Un cop al pàrquing i refredats els motors, és quan surten i espanten els usuaris dels pàrquings, segons els Agents Rurals. En aquest cas, la serp presentava un bon estat de salut i els veterinaris del Centre de Fauna de Vallcalent van creure convenient que s'alliberés el mateix dia de la captura.
 


Comentaris

envia el comentari