Catalunya Diari

Els Agents Rurals denuncien deu pescadors furtius a la Noguera i l'Alt Urgel

Els Agents Rurals denuncien deu pescadors furtius a la Noguera i l'Alt Urgel| Text i fotos: ACN

 

Membres del Grup Especial de Verins i Antifurtivisme del Cos d'Agents Rurals han denunciat aquest cap de setmana deu persones per pescar de nit en diversos rius i embassaments de la demarcació de Lleida. En total, els Agents Rurals han aixecat 10 actes per infracció administrativa de la Llei de pesca continental i han comissat un total de 13 canyes de pesca.

Els fets denunciats estan tipificats com a infraccions lleus a la Llei de pesca continental de Catalunya i se sancionen amb multes de 60 euros a 300 euros. La nit de dissabte a diumenge passat es van localitzar i denunciar sis persones, veïnes de Sabadell, per pescar de nit al riu Segre al seu pas per Oliana i un veí de Salou, a l'embassament d'Oliana, a Coll de Nargó. També dissabte a la nit els agents van localitzar tres pescadors a Ponts i el diumenge un veí d'Almacelles pescant al riu Noguera Ribagorçana.
 
Els cinc veïns de Sabadell que pescaven al riu Segre no disposaven de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. Un d'aquests pescadors, a més, pescava amb tres canyes a la vegada, quan el nombre màxim permès és de dues canyes.
 
Els tres veïns de Ponts no disposaven de llicència de pesca ni de permís de la zona de pesca controlada. A més, un dels pescadors usava com a esquer peix natural, cosa que està prohibida excepte en competicions i zones expressament autoritzades.
Per la seva banda, el veí d'Almacelles que pescava al riu Noguera Ribagorçana al seu pas per Ivars de Noguera tampoc tenia llicència de pesca ni permís de la zona de pesca controlada.
 
L'horari permès per a la pesca continental és d'una hora abans de la sortida del sol a una hora després de la posta. Per pescar cal estar en disposició de la llicència de pesca recreativa en vigor (la qual serveix igual per a rius i embassaments com per pescar al litoral català). En rius i embassaments delimitats com a Zona de Pesca Controlada, cal un permís d'aquesta zona. El nombre màxim de canyes de pesca és de dues per persona i han d'estar a una distància màxima entre elles de 10 metres.


Comentaris

envia el comentari