Catalunya Diari

Els Agents Rurals denuncien un veí de Camarasa per destruir nius d'oreneta cuablanca a la façana de casa seva

Els Agents Rurals denuncien un veí de Camarasa per destruir nius d'oreneta cuablanca a la façana de casa seva| Text i fotos: ACN

 

Els Agents Rurals han denunciat un veí de Camarasa, a la Noguera, per haver destruït nius d'oreneta cuablanca a la façana de casa seva. Es tracta d'una espècie protegida, molt beneficiosa com a insectívora. Des del cos informen que en aquesta època hi ha nius que acullen segones niuades d'oreneta. 

 
La multa pot superar els 400 euros
ACN Camarasa .- En el cas de Camarasa, el veí denunciat n'hauria destruït com a mínim cinc d'actius, i hauria provocat la mort de més de vint polls. Una actuació prohibida en època de cria, segons ha assegurat el cap dels Agents Rurals de Lleida, Llorenç Ricou. L'infractor s'enfronta a una sanció administrativa que pot superar els 400 euros.
El cap dels Agents Rurals de Lleida ha explicat que mentre dura la cria els nius no es poden tocar, ni tan sols els propietaris de les cases on els han construït. "Si realment molesten l'única opció és demanar autorització i retirar-los fora de l'època de nidificació", ha especificat. Segons Ricou, el mateix passa amb altres espècies protegides com les cigonyes.
 
El cap dels Agents Rurals de Lleida també destaca les "bondats" de l'oreneta cuablanca, que s'alimenta de mosquits i, per tant, és molt apreciada com a insectívor. 
 
El veí de Camarasa ha estat denunciat per una infracció administrativa i l'import de la sanció el decidirà l'assessoria jurídica del cos un cop valori la gravetat de l'actuació. Ricou ha avançat, però, que serà "de 400 euros en endavant".
 
"La gent ha de tenir present que les orenetes i altres ocells insectívors, fins i tot els ratpenats, són espècies protegides i no se'ls pot molestar en època de cria", ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari