Catalunya Diari

Els Agents Rurals sacrifiquen vuit porcs vietnamites localitzats a la ribera del Segre a Lleida

Els Agents Rurals sacrifiquen vuit porcs vietnamites localitzats a la ribera del Segre a Lleida| Text i fotografia: ACN

 

Els Agents Rurals han sacrificat vuit porcs vietnamites a la ribera del Segre, prop de la zona de Butsènit, al municipi de Lleida. Els exemplars alliberats al medi natural van ser localitzats després que un particular hagués avisat de la seva presència al 112. 

Posteriorment, a la mateixa zona el cos va haver de gestionar un altre exemplar també abandonat. Segons els Agents Rurals, el porc vietnamita es una espècie que va en augment en la majoria d'àrees forestals i agrícoles del país, a causa, en la major part dels casos, de l'abandonament per part de ciutadans que el van comprar com a animal domèstic o mascota.
 
La popularitat d'aquesta espècie com a animal de companyia fa que se subestimin els requeriments d'un correcte manteniment i benestar de l'animal, i això porta molts ciutadans a alliberar-los en zones forestals del seu entorn, segons denuncien els Agents Rurals. 
 
El porc vietnamita s'adapta bé al nostre entorn i té una taxa de reproducció molt alta, i arriba a hibridar-se amb els porcs senglars, com ja ha passat recentment. Aquest fet i els hàbits alimentaris dels porcs vietnamites no fan més que agreujar la complicada situació que estan creant els porcs senglars i les seves interaccions amb els humans. Cal recordar com a principals problemes d'aquestes espècies l'alta accidentalitat a les carreteres i els extensos danys a l'agricultura. 
 
Com a mesura de control i lluita per a l'eradicació d'espècies exòtiques invasores i d'espècies domèstiques ensalvatgides, es pot autoritzar la caça i la captura de porc vietnamita ensalvatgit (Sus domestica) i els híbrids d'aquesta espècie amb el porc senglar (Sus scrofa).  També la regulació de caça de la temporada 2014/2015 estableix que quan determinades espècies, entre les quals s'inclou el porc vietnamita ensalvatgit i els seus híbrids, causin danys i suposin un risc imminent per a les persones, els seus béns o el medi natural, els caçadors i/o els Agents Rurals podran actuar per capturar-los.


Comentaris

envia el comentari