Catalunya Diari

Els Horts Urbans de Pardinyes, a ple rendiment amb prop de 150 usuaris

Els Horts Urbans de Pardinyes, a ple rendiment amb prop de 150 usuaris| Redacció - Fotografia: Ajuntament de Lleida

 

Els Horts Urbans de Pardinyes compten ja amb uns 150 usuaris i una gran acceptació. L’espai està format actualment per una seixantena d’horts en funcionament, 45 horts de 50 metres quadrats i 15 de 25 metres quadrats. Unes instal·lacions municipals gestionades per l’empresa Punt Eco.

El tinent d’alcalde i regidor d’Hàbitat Urbà, Rural i la Sostenibilitat, Fèlix Larrosa, ha explicat que està prevista l’obertura d’una nova convocatòria d’horts socials i, també, que s’està valorant atansar els Horts Urbans –a través de projectes comunitaris- al centre per a que formin part de la gestió del verd urbà.
 
Actualment els Horts Urbans de Pardinyes compten amb dos horts socials, un per a l’entitat Ilersis (Shalom), on treballen persones amb discapacitat, i també un projecte educatiu anomenat “horts i família, junts creixement”, de l’entitat Entorn de l’Ajuntament de Lleida. Als horts es poden trobar tot tipus d’hortalisses de temporada com tomàquets, pebrots, carbassons, mongetes, etcètera.
 
La millora dels Horts Urbans de Pardinyes és continua. L’any 2015 es va instal·lar una porta d’accés per a vianants, un bany químic i dues taules de pícnic de fusta a la zona central dels horts. També s’ha adequat la caseta de reg, amb més estanteries i altres elements per mantenir ordenat tot el material dels usuaris, i s’ha reparat la bomba de reg.
 
A més a més es realitzen assessorament un dia a la setmana i tallers pràctics als mateixos horts una vegada al mes. L’any 2015 s’ha portat a terme un total de 20 tallers pràctics i 10 cursos teòrics per als usuaris.
 
Cal recordar que l’Ajuntament de Lleida també posa a disposició de tota la ciutadania els Horts Familiars de Rufea, a l’Horta de Lleida, on actualment hi ha una vuitantena d’horts en actiu entre usuaris particulars i entitats socials.


Comentaris

envia el comentari