Catalunya Diari

Endesa instal·la aïllaments nous i espirals per protegir les aus a les línies de la subestació de El Pont de Suert

Endesa instal·la aïllaments nous i espirals per protegir les aus a les línies de la subestació de El Pont de Suert| Redacció - Fotografia: Endesa

 Aquesta mesura beneficia la qualitat del subministrament elèctric a 1.270 clients repartits entre les comarques de l’Alta Ribagorça (el Pont de Suert), el Pallars Jussà (Sarroca de Bellera i Tremp) i la Ribagorça aragonesa (Arén, Bonansa, Montanui, Puente de Montaña i Sopeira). 
 
Les intervencions s’han realitzat a les capçaleres de quatre línies de mitja tensió a 25 kV, als seus primers trams de recorregut un cop surten de la subestació del Pont de Suert. La companyia ha substituït els antics aïllaments de vidre per uns nous de polimèrics, que estan fabricats a partir d’un compost a base de fibra de vidre i silicona i que aporten significatius avantatges respecte dels anteriors. Aquests elements tenen la finalitat de protegir el cablejat davant les inclemències meteorològiques com la calamarsa, les pedregades, o les descàrregues de llamps; o el vandalisme, com els trets dels caçadors.
 
A les quatre línies esmentades també s’hi han instal·lat un total de 36 espirals anticol·lisió de color taronja vermellós i 420 mil·límetres de diàmetre. La seva funció és doble; d’una banda, protegeixen les aus de possibles col·lisions, i de l’altre, eviten el contacte entre les diferents fases de la línia en situacions de fort vent, evitant, així, que es produeixi un curtcircuit. 
 
Aquestes actuacions formen part dels plans de manteniment de la companyia a l’Alta Ribagorça que asseguren la continuïtat del servei i l’adequació de les infraestructures elèctriques a les necessitats del territori. 


Comentaris

envia el comentari