Catalunya Diari

Endesa instal·la llums LED a diverses subestacions de la demarcació de Lleida i millora la seva petjada ecològica

Endesa instal·la llums LED a diverses subestacions de la demarcació de Lleida i millora la seva petjada ecològica| ACN - Fotografia: Endesa

 

Endesa ha finalitzat la instal·lació del nou enllumenat de tipus LED a vuit subestacions de la demarcació de Lleida, en concret a les d'Alfarràs, Seròs, Balaguer, Benòs, Bossòst, Pons, Sant Llorenç de Montgai i Arties. Els nous dispositius són més eficients en emissions de CO2 i, en tenir més vida útil, suposa la generació de menys residus.

L'objectiu d'aquesta la nova il·luminació, que s'ha ubicat al parc exterior d'aquestes instal·lacions, és rebaixar el consum energètic i perseguir, així, la màxima eficiència i reduir la petjada ecològica, no només en les pròpies subestacions, sinó també en tots els elements paral·lels que la conformen. I és que la il·luminació nocturna és un dels principals elements de contaminació ambiental perquè en molts casos proveeix més llum de la necessària o ho fa de forma incorrecta, fet que suposa un malbaratament energètic. L'actuació, que ha suposat a la companyia energètica una inversió de 47.000 euros, beneficarà 39.500 clients de diferents municipis i comarques lleidatanes.
 
Els nous llums són de tipus LED, una tecnologia que permet reduir considerablement el consum, contribuint alhora a l'estalvi energètic i reduint la petjada de CO2. A més, destaca la llarga durabilitat dels seus components de manera que es redueix la generació de residus en ser bombetes de més llarga durada.
 
L'actuació beneficarà uns 39.500 clients d'Endesa dels municipis d'Albesa, Algerri, Castelló de Farfanya, Ivars de Noguera, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, la Baronia de Rialb, Cabanabona, Cubells, Foradada, Oliola, Balaguer, Bellcaire d'Urgell, Camarasa, Menàrguens, Os de Balaguer, Penelles, la Sentiu de Sió, les Avellanes i Santa Linya, Térmens, Vallfogona de Balaguer, Ponts, Preixens, Tiurana, Vilanova de l'Aguda i Vilanova de Meià, a la comarca de la Noguera; Alfarràs, Alguaire, Almenar, la Portella, Aitona, Alcanó, la Granja d'Escarp, Massalcoreig, Sarroca de Lleida, Seròs, Soses, Sudanell, Torrebesses, Torres de Segre, Corbins i Vilanova de la Barca, al Segrià; Vielha e Mijaran, Bausen, Es Bòrdes, Bossòst, Canejan, Les i Vilamòs, a la Val d'Aran; Biosca, Guissona, Sanaüja, Torà, Torrefeta i Florejacs, a la Segarra; Bellaguarda, Bovera i la Granadella, a Les Garrigues; Bell-lloc d'Urgell, Bellvís i el Poal, al Pla d'Urgell; Gavet de la Conca, al Pallars Jussà; Agramunt, a l'Urgell; Bassella, a l'Alt Urgell, i Pinell de Solsonès, a la comarca del Solsonès.
 
Aquests treballs formen part del conjunt d'actuacions que Endesa desenvolupa a la demarcació de Lleida per tal de millorar les infraestructures amb les últimes tecnologies, reforçant així el bon funcionament del servei als clients i, a la vegada, repercutint en un bon impacte ecològic de la infraestructura. Una de les tasques que es proposa la companyia en el marc de l'eficiència energètica és la d'anar adaptant paulatinament les seves instal·lacions amb aquests tipus de tecnologia.


Comentaris

envia el comentari