Catalunya Diari

Es neteja la llera en 30 quilòmetres del riu Sió per minimitzar afectacions en cas d'avingudes

Es neteja la llera en 30 quilòmetres del riu Sió per minimitzar afectacions en cas d'avingudes| Text i fotografia: ACN

 

L'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) duen a terme accions d'adequació de 30 quilòmetres de la llera del riu Sió al seu pas per sis municipis de les comarques de la Noguera i l'Urgell per minimitzar afectacions en cas d'avingudes. 

Els treballs consisteixen en la recuperació de la secció fluvial del riu mitjançant la neteja de la llera i la retirada de vegetació per garantir la lliure circulació de l'aigua. Durant l'any passat es van dur a terme mesures en els municipis de Balaguer i Preixens, mentre que aquest any ja han començat els treballs a la Sentiu de Sió i properament començaran els del tram comprès entre Agramunt i Balaguer. La inversió és de 105.000 euros.
 
En concret, la Confederació s'encarrega de la neteja de la llera mitjançant el desbrossament selectiu de vegetació eliminant espècies invasores, la retirada de vegetació morta i en mal estat així com també l'eliminació de tots els elements obstructius.
 
Les actuacions s'integren en els treballs de lleres coordinats i acordats entre ambdues administracions, per millorar l'estat de diversos cursos fluvials de la conca catalana de l'Ebre.
 
L'acord entre la CHE i l'ACA preveu l'execució d'unes 100 actuacions abans que acabi l'any, amb un pressupost total d'1,5 milions d'euros. Cal tenir en compte que ja en el 2014 es van dur a terme actuacions amb un pressupost de 1,3 milions d'euros.
 
Les actuacions es decideixen de manera conjunta entre els tècnics de la CHE i l'ACA i es finança amb els recursos del cànon del transvasament a Tarragona recaptat durant el tercer i quart trimestre de 2013.


Comentaris

envia el comentari